Foto: IFF
Landslag

Osäker till spel: Sen avgjorde Kim Nilsson

Viktor Klintsten höll nollan och forwardsparet Larsson/Nilsson såg till att Sverige vann med 3-0 i gruppfinalen mot Schweiz. Nilsson som med en fotskada var osäker till spel gjorde två mål.

Gruppfinalen i The World Games mellan Sverige och Schweiz slutade med en effektiv 3-0 seger för Sverige.

– Det känns som matchen är öppen ganska länge tills vi gör 2-0. De är ju nära där innan att få in en boll men som vanligt när vi möter Schweiz så drar vi det längsta strået. Skönt att få vinna med 3-0, säger Kim Nilsson efter matchen.

Med nya femmor jämfört med förmiddagens match mot USA inleddes gruppfinalen mot Schweiz i ett jämfört med övriga matcher under The World Games högre och mer intensivt tempo. Dock inte i den nivån vi är vana att se i mästerskap. I den andra och tredje perioden höjdes dock både skärpan och tempot något.

–  Vi var lite låga i två perioder. Sen satte vi högre press och gick upp med våra backar och fick ett bättre spel. Det var lite taktiska bitar som vi ändrade och som gav utdelning, säger Kim Nilsson.

Taktiska delar som passade Nilsson som för dagen spelade i forwardspar tillsammans med Johannes Larsson. Ett samarbete som fungerade väl då Larsson/Nilsson låg bakom samtliga av Sveriges tre mål. Larsson och Nilsson som inte spelat speciellt mycket tillsammans tidigare.

– Det fungerade bra. Vi får göra tre mål tillsammans idag och det är jättekul att det lossnar direkt. Vi är båda stora och starka och han jobbar fram mycket tuffa bollar. Det känns som vi kompletterar varandra bra.

Nilsson utgick i matchens slutskede med en skadad fot och det var osäkert om matchvinnaren ens skulle starta matchen.

– Jag hade en lättare stukning på uppvärmningen och jag trodde inte jag skulle spela först. Men vi tejpade och nu kunde jag spela nästan hela matchen.

Seger med 3-0 och Sverige har hållit nollan i båda matcherna.

– Det är klart att det är starkt att gå ur två matcher och inte släppt in ett mål. Det visar otrolig styrka. Vi får lite respekt av det och en härlig känsla inför imorgon, avslutar Nilsson.

En nolla som var målvakten Viktor Klintstens första i landslaget.

– Han gjorde en kanonmatch och han är en jättebra målvakt. Jag kan inte säga att jag förvånad, säger Hill i ett pressmeddelande.

Imorgon lördag väntar Tjeckien som motstånd i semifinal.

TV: SE KIM NILSSON 1-0 MÅL HÄR

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar