Foto: IFF
Landslag

Sverige överlägsna mot USA – Poäng 100 för Samuelsson

Sverige inledde The World Games mot USA och vann överlägset med 20-0. Lagkapten Johan Samuelsson noterades för sin 100:e poäng i landslaget.

Sveriges första match i The World Games var på flera sätt historisk. Den första matchen för Sverige i The World Games som en medaljsport och även den första matchen för herrlandslaget mot USA någonsin. Dessutom nådde den svenska lagkapten Johan Samuelsson upp till 100 poäng i landslagströjan.

Det historiska kopplat till matchen var också det enda som var spännande då Sverige fullständigt körde över USA. Ett USA som placerade sig på elfte plats i VM 2016 och är med i The World Games som bästa utomeuropeiska lag. Sverige tog ledningen med 9-0 efter den första perioden och fortsatte visa upp ett fartfyllt offensivt spel matchen igenom till slutresultat 20-0.

– Det var en fin match att starta turneringen med. Vi hade väl sagt som mål att vi skulle vinna med minst 1 mål mer än Schweiz som vann med 17 för att ha ett resultat att gå på. Som spelare är det väldigt skönt att komma in i turneringen på det här sättet. Det blir ändå en svår match att anpassa sig till med tanke på motståndet. Men jag tycker vi gör det bra i 45 minuter, säger lagkapten Johan Samuelsson och lyfter fram USAs spel:

– För USAs del så tycker jag ändå att de gör rätt i att från början stå upp lite högre i försvarsspelet och inte köra en mur framför eget mål direkt från start. Jag tror att för att de sämre länderna ska utvecklas så bör man våga spela som vanligt. Annars kommer de aldrig utvecklas.

Stolt Samuelsson efter matchen

En enkel seger för Sverige där Johan Samuelsson nådde milstolpen 100 poäng i landslaget.

– Vi pratade om det efter VM och då visste jag att jag hade gjort 99. Men det var inget jag tänkte på nu innan matchen. Absolut är det en milstolpe och något jag är väldigt stolt över.

The World Games fortsätter för Sveriges del redan ikväll med ny match kl 20.00 mot Schweiz.

– Det kommer ju såklart bli mycket tuffare. Vi vet att det varit tight mot Schweiz tidigare matcher och de har väl en liten fördel av att de har vilat nu på förmiddagen. Det kommer bli tufft och de kommer vara aggressiva precis som alltid. Mycket spring och hjärta, avslutar Samuelsson.

Rasmus Enström utsågs till matchens lirare med 4 mål och 4 assist. Övrigt noterbart från matchen är att Johannes Larsson fick utgå med en fotskada. I nuläget oklart hur allvarlig den skadan är.

Matchen mot Schweiz spelas kl 20.00 och sänds på IFFs youtubekanal. Länk kommer att publiceras senare under dagen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar