Foto: Per Wiklund
SSL-Herr

Nordén om regelförändringarna: ”Utmanar mig som tränare”

Växjö IBKs tränare är positiv till förändringarna. - Det här är skitroligt, jag gillar förändringar och det här utmanar även mig som tränare, säger Nordén.

Regelförändringar i SSLs grundserie med spel 4 mot 4 i 5 minuters sudden death och vid fortsatt oavgjort resultat följer sudden straffar. Förändringar som alltid ger en vinnare i varje match och välkomnas av Växjös tränare Niklas Nordén:

– Det är kul. Allt för att göra innebandyn roligare är ett steg i rätt riktning. Vi har haft det ute på remiss och vi i Växjö var en av de som förespråkade att det skulle hända någonting och bli lite fler avgörande moment i innebandy. Att det blev såhär är vi väldigt glada för. Det blir nya moment även för oss tränare. Jag tycker det ska bli jätteroligt, säger Växjös tränare Niklas Nordén som även lyfter fram:

– Sen får vi aldrig efterlikna någon annan sport som gjort det före. Vi ska skapa det bästa för innebandyn och inte ändra för mycket efter hockeyn utan göra det som är bäst för oss.

Förändringarna även innebär nya utmaningar för tränarna.

– Nu behöver man ju även alternativ för 4 mot 4 och inte bara 1 straffläggare. Vi kommer behöva träna 4 mot 3 som jag inte vet när vi gjorde senast. Det blir många nya potentiella moment och ett nytt powerplayverktyg. Vi måste börja träna för ett spelsystem för 4 mot 4 och här kan vi inte efterlikna någon annan. Det blir en kul utmaning att börja skapa på nytt och sådana grejer tycker jag personligen är jättekul. Vissa sliter säkert sitt hår men vi ser fram emot att skapa nytt, säger Nordén som redan några timmar efter beskedet har en variant klar:

– Vi kommer ha en variant som heter ”Ge bollen till Ramirez”. Den tror vi mycket på, avslutar Nordén lättsamt.

LÄS OCKSÅ: Här är förändringarna som ska skapa bättre underhållning

LÄS OCKSÅ: Den snabba processen bakom förändringarna

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar