Allsvenskan

Dansk landslagsman till Malmö

Allsvenska Malmö FBC värvar danska landslagsmannen Daniel MacCabe.

Backen Daniel MacCabe ansluter till Malmö FBC från danska mästarna Benløse Floorball Club. MacCabe beskrivs som en stark fysisk spelande back med bra spelsinne och hot från bakplan. 

– Daniel MacCabe är en av Danmarks bästa backar, en ung, ambitiös och talangfull back som valt att söka sig över sundet för att fortsätta sin karriär. Daniels spelstil passar perfekt in hos oss och det att kommer att bli väldigt spännande att få följa hans utveckling i Malmö FBC, kommenterar Malmös huvudtränare Jörgens Hansen i ett pressmeddelande. 

MacCabe född 1995 har varit dans landslagsman sedan 2012 där han nu kommer ha tränaren Mikael Karlberg som förbundskapten. Karlberg som tidigare har tränat just Malmö FBC och nu finns med i Höllvikens ledarstab kommenter MacCabes kvalitéer ytterligare:

– MacCabe blev i våras Dansk mästare och imponerade på mig i finalen. Han är stor, stark, oöm och visar stor pondus på banan. Han utnyttjar sin kraft väl i defensiven och vinner mycket dueller. Offensivt kombinerar han sin kraftfullhet med kloka beslut, säger Karlberg. 

Malmö FBC kommenterar även i pressmeddelandet.
Allsvenskan Södra spås av många att bli den tuffaste någonsin med många uttalade topplag. Då är det inte fel att lägga att sista pusselbiten i de defensiva leden är en så pass meriterad spelare som MacCabe. Att vi blir nästa anhalt i MacCabes karriär signalerar också att vi ses som en attraktiv förening att utvecklas i.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar