Foto: IFF/Martin Flousek
IBK Dalen

Dalen i kontakt med schweiziska landslagsstjärnor

IBK Dalen har haft besök i Umeå av de schweiziska landslagsstjärnorna Tim Braillard och Manual Maurer.

Årets säsong närmar sig och i helgen vann Dalen försäsongsturneringen Granlo Cup. I laget fanns två nya spelare med för att lära känna laget bättre. Det var de schweiziska landslagsstjärnorna Tim Braillard och Manuel Maurer som har varit på besök hos Dalen i några dagar för att bekanta sig med klubben inför framtiden.

– Vi ville bjuda hit de här två grabbarna så att de fick se Umeå, träffa klubben och spelarna och kolla läget. Det är två grymt bra spelare som vi är klart intresserade av, säger Dalens Urban Karlsson till Västerbottens-Kuriren.

Ett intresse från Dalens sida för framtiden då en övergång inte är aktuell förrän till tidigaste säsongen 2018/19 då båda spelarna är under kontrakt och har studier kvar i Schweiz.

– Vi har gillat allting och det var coolt att vi kunde spela en turnering med killarna och lära känna dem lite mer. Staden skulle passa oss bra och det känns familjärt och vänligt, säger Tim Braillard som förra säsongen utsågs till NLAs mest värdefulla spelare.

För Manuel Maurer har det som spelare i Köniz är det en långvarig kontakt med Urban Karlsson som nu gjorde att det blev ett besök. Dock vill han inte lova något om framtiden.

– Jag har varit i kontakt med Urban i tre år och det var bra att få möjligheten att komma hit om kolla. Jag måste ta examen först och sen får vi se vad som händer, säger Maurer.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar