Jan Binder (t.v) och Ramus Stenström är Kalmarsunds nya målvaktspar Foto: Samuel Slättman
Allsvenskan

Ny målvakt till FBC Kalmarsund

FBC Kalmarsund som tidigare i sommar tappade målvakten Rasmus Abrahamsen har gjort klart med Rasmus Stenström som ersättare.

Kalmarsund har förstärkt målvaktssidan ytterligare. Till den här säsongen värvades först Jan Binder och efter att Rasmus Abrahamsen lämnade klubben under sommaren har Kalmarsund nu gjort klart med Rasmus Stenström, senast i Nybro IBK.

Stenström född 1995 spelade förra säsongen i Nybro IBK i division 2 samtidigt som han tränade med Kalmarsund. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Det känns jättebra, kul att vara med på ”riktigt” efter att bara ha tränat med laget förra säsongen, säger Stenström till Kalmarsunds hemsida.

Stenström kommer konkurrera om målvaktspositionen med Jan Binder.

– Såg Janne under förra säsongen när han kvalade till allsvenskan mot Åby så visste innan att han var riktigt bra. Han har även bevisat det under försäsongen. Det är en jättetuff konkurrenssituation för mig men tror vi kan hitta ett bra samarbete för att utvecklas. Sen gäller det att ta chanserna när de kommer.

Jämfört med just Binder så har Stenström en något annorlunda målvaktsstil.

– Jag är relativt liten och snabb i målet. Min styrka skulle jag säga är att läsa av spelet och se vart skotten kommer, säger Stenström och utvecklar årets säsong:

Jag tycker det ser jättespännande ut. Laget var bra redan förra året men tycker det har förstärkts ytterligare till den här säsongen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar