Allsvenskan

Ny försäsongsförlust för JIK mot ett bra Kalmarsund

Efter en mindre lyckad Sibylla Elit Cup var visade Kalmarsund upp ett helt annat spel när laget vann med 6-2 mot SSL-nykomlingen Jönköping som har det fortsatt tungt på försäsongen.

Den första av två träningsmatcher den här helgen mellan förra årets rivaler i Allsvenskan Södra, FBC Kalmarsund och Jönköpings IK spelades under fredagskvällen inför drygt 200 åskådare i Färjehallen på Öland. Jönköping som är där på försäsongsläger har haft det tungt på försäsongen utan vinster mot ett Kalmarsund som inte var nöjda efter förra helgens insats i Sibylla Elit Cup.

Det var också hemmalaget som inledde målskyttet med 1-0 genom William Larsson. En ledning som när första perioden var slut utökats till 3-1. Övertag för Kalmarsund även spelmässigt då Jönköping inte kom nära i försvarsspelet.

– Vi skulle ge de initiativet idag och så skulle vi kontra. Men när vi väl kom så tycker jag att vi tappar boll på onödiga ställen och det är dem som kontra sönder oss istället. Sen har de ganska mycket boll i och för sig men. Jag tycker vi är inte med alla gånger. Det blir lite enkla mål och vi är inte riktigt på tå, säger Jönköpings David Östergren.

Kalmarsund gjorde även första målet i den andra perioden redan i den andra minuten när Johan Wittberg styrde in bollen på volley. Visst hopp tändes för JIK när Otto Weidman reducerade i boxplay efter 7:58. Bara drygt två minuter senare utökade William Larsson Kalmarsunds ledning till 5-2.

I den tredje perioden gick JIK upp högre i sitt försvarsspel och pressade något. Ett par klassräddningar av både Jan Binder och Gustav Jansson höll siffrorna nere till slutresultatet 6-2. En helt klart rättvis seger för Kalmarsund och en ny tung förlust för Jönköping som ännu inte vunnit på försäsongen.

Hur är känslan i laget några veckor innan premiären? 

– Den är inte jättebra. Självklart skulle det vara bättre med några segrar. Det är lite tungt just nu. Men nu möter vi de igen på söndag och sen har vi en match till eller två. Sen gäller det att vi tar tag i detta och får in lite positiv energi. Jag tror det är jätteviktigt med en seger inför serien, säger JIKs David Östergren.

TV: Se hela intervjun med David Östergren 

Gladare miner såklart i Kalmarsund där nya tränaren Emil Stille gladdes extra att det var Jönköping laget vann mot.

– För mig som gammal Östrait är det alltid skönt att slå JIK, det ska jag inte sticka under stolen med. Det är gott att vi anammar det vi har snackat om efter förra helgen. Vi är sjukt mycket noggrannare i i allting och låter de inte vända. Vi fick mycket bra svar idag, säger Stille.

Ett Kalmarsund som var klart bättre än förra helgen.

– Ganska enkelt att hitta många positiva punkter idag jämför med senast. Vi var inte tillräckligt ödmjuka då och trodde vi kunde ticka in tidigt och spelade utan tålamod. Det tycker jag att man såg mycket mindre av idag. Det är även jättepositivt att vi har tre linor som producerar idag och att många är med och bidrar, säger Stille.

På söndags möts lagen igen, då i Kalmar Sporthall.

– För mig blir det intressant att se hur vi svarar upp på den här insatsen. Att sticka upp och göra en bra fight är det många lag som kan. Det ska bli intressant att se om vi kan göra samma typ av match på söndag och inte tappa de grejerna vi gör bra idag, avslutar Stille.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar