Foto: IFF
Landslag

Ny lagkapten i damlandslaget: ”Stort och ärofyllt”

Efter att Josefina Eiremo slutat har damlandslaget varit utan lagkapten inför det stundande VM i december. Nu har den nya lagkaptenen utsetts.

Ny lagkapten för damlandslaget är KAIS Moras Anna Wijk.

– Stort och ärofyllt. Ett fint uppdrag. Jag blev lite chockad. Jag trodde inte jag skulle få den frågan. Såklart det känns jätteroligt och en självklarhet för mig att svara ja, säger Anna Wijk till Svensk Innebandy.

Förbundskapen Andreas Lundmark berättar även han om valet av Wijk som ny kapten.

– Anna har erfarenheten av den rollen i sitt klubblag. Hon har varit med i landslaget ganska länge och det kändes ganska givet att hon ska ha den rollen. Sen är hon inte ensam utan vi har assisterande kaptener också, men det kändes givet,  säger Lundmark och utvecklar:

– Hon är ett föredöme. Hon vill alltid utvecklas och alltid vinna och det är det handlar om i ett landslag. Hon är ett bra föredöme helt enkelt.

Mora Anna Wijk

Foto: Per Wiklund

Med sina 78 landskamper har Anna Wijk mycket rutin. Hon tar även med sig mycket från de tidigare lagkaptenerna Josefina Eiremo och Karolina Widar.

– Jag har fått se och lära oroligt mycket där. Jag har sett upp till dem sen ja var liten och det är klart jag har lärt mig mycket under åren. Det är stort att få fylla deras skor, säger Wijk som även utvecklar vad hon vill bidra med.

– Främst visa vägen på planen. Jag har varit med ett tag och gjort ganska många landskamper. Jag ska försöka bidra framförallt på planen. Ta hand om de nya spelarna och få in de bra i gruppen och spelsystemet.

Sverige spelar i helgen Finnkampen där Anna Wijks första match som lagkapten är imorgon fredag i Finland och returmöte i Falun på söndag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar