Landslag

Ny seger för damlandslaget: ”De har en del kvar att göra för att kunna rubba oss”

Damlandslaget fortsätter att vinna över Finland efter 8-5 i match 2 i Finnkampen. Trots segern var förbundskapten Andreas Lundmark inte helt nöjd. -Den här matchen känns det inte som vi riktigt kom upp i den nivån vi ville, säger Lundmark.

Returmöte i damernas Finnkamp där Sverige hade med sig en 3-2 seger från fredagens match i ryggen. En match som då präglades av ett lägre svenskt försvarsspel. Annat skulle publiken bjudas på idag då Sverige från start gick upp högt och pressade i försvarsspelet vilket även höjde tempot i matchen.

Ett försvarsspel som direkt gav utdelning när Ellen Rasmussen och Amanda Delgado Johansson pressade till sig bollen till Jessika Eriksson som sköt. Påpassligt på returen Ellen Rasmussen och 1-0 till Sverige.

Det höga försvarsspelet öppnade dock upp flera möjligheter för Finland som effektivt utnyttjade de öppna ytorna som lämnades i Sveriges zon. Kvitterat 1-1 till Finland på straff vilket även var ställningen efter första perioden.

– Anfallsspelet är godkänt och vi kommer till ett gäng bra avslut. I försvaret tycker jag vi är lite mesiga. Vi tappar deras kontringar och ligger inte tätt i markering, sa Sveriges målskytt Ellen Rasmussen till Cmore.se efter den första perioden.

Sverige avgjorde i andra perioden

I andra perioden låg Sverige närmare i försvarsspelet och dessutom skapades än mer offensivt. Efter att Finland tidigt tagit ledningen vände Sverige matchen helt och gick ifrån till ledning 7-3 efter två perioder. Två mål av Alice Granstedt, hennes första i a-landslaget.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag skrek där i mitten och sen levererade hon den väldigt fint så det var bara att sätta dit den. Det är såklart jättestort. Det har varit en dröm att spela här, sa Alice Granstedt om sina första mål i landslaget.

Finland startar tredje perioden med mål i powerplay efter 38 sekunder då inbytte Klara Molin utvisas. Ytterligare reducering för Finland i powerplay drygt fem minuter senare till 5-7. Närmare än så kom inte finskorna och Sverige kunde kontrollerat vinna med 8-5. Sista målen av Sara Steen.

– Jag var nästan mer nöjd med förra matchen även om vi skapade mindre. Men då tränade vi på saker som vi ville ha med oss till VM och fick bra svar på det vi ville träna på. Den här matchen känns inte som vi kom upp i den nivån vi ville. Sen tycker jag inte att det blir någon riktig intensitet i dagens match och det gynnar inte oss, säger Andreas Lundmark.

Vad är det du saknar?

– Lite intensitet och att koppla på allt. Vi var inte riktigt där i första perioden och vi fick inte med oss det någon gång. Andra perioden är okej, framförallt spelet med boll är bra men spelet utan boll, där var vi inte inne i det idag.

Två nya vinster för damlandslaget över Finland. Tidigare har Andreas Lundmark varit inne på att det är Finland som måste ändra om de ska lyckas rå på Sverige vilket fortfarande kvarstår.

– Jag tycker inte att de gjort, om de inte mörkar något. De har en del kvar att göra för att kunna rubba oss. Är vi bara uppe i nivå så springer vi ifrån dem, avslutar Lundmark.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar