Två mål av Johannes Larsson Foto:
Landslag

Tvåsiffrig seger för herrlandslaget

Efter förlusten i fredags vände herrlandslaget helt på matchbilden och vann stort med 12-6 mot Finland efter att ha tagit kommandot i den andra perioden. Det blev islossning där. Vi gör ju tre ganska snabba mål i följd vilket gör att matchen öppnar upp sig på ett annat sätt, säger Mikael Hill.
Serie: Finnkampen. Matchstart:
Sverige
12 - 6
Finland

Flera förändringar i den stora svenska truppen till herrarnas andra match mot Finland. Tillbaka i laget var bland annat både Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström vilket gladde de över 2000 åskådarna i JALAS Arena i Falun lite extra i den.

Det blev också en helt annat matchbild jämfört med fredagens match. Ställning 3-3 efter en jämn första period där båda Falunspelarna Johannes Larsson och Rasmus Enström gjorde mål. Enströms mål i powerplay vilket avslutade perioden.

I den andra perioden lossnade det tidigt för Sverige som efter halva matchen gick ifrån till en 6-3 ledning. Det var också här Sverige tog kommandot.

– Det blev islossning där. Vi gör ju tre ganska snabba mål i följd vilket gör att matchen öppnar upp sig på ett annat sätt. De får ändra lite i sitt spel och det blir lite chansbyte. De kanske inte når hela vägen fram och vi kan dra nytta av hålen de ger till oss istället. Det ändrade karaktären på matchen ganska ordentligt.

En del i den ändrade matchbilder var justeringen i hur Sverige matchade sina femmor mot Finlands.

– Vi kände att vi inte riktigt fick tag i Classic-femman där så vi justerade både i formationer och i sättet vi spelar och det gav betalt.

I den tredje perioden fortsatta målen att strömma in i JALAS Arena. Sverige dubblade sin målskörd och slutresultatet skrevs till hela 12-6 vilket överraskade förbundskapten Hill.

– Det är klart att göra 12 mål på världsmästarna gör man inte varje dag så det var överraskande. Det var ju faktiskt även bud på ännu fler här på slutet. Det är jag jättenöjd med, säger Hill.

TV: Mikael Hill summerar Finnkampen

En spelare och formation som höjde sig mer och mer ju längre matchen gick var Falun-femman med Alexander Galante Carlström i spetsen. Två mål blev det av Galante Carlström inför hemmapubliken.

– För egen del och för våran kedja så var det väl halvjobbigt i alla fall halva matchen måste jag säga. Det var bedrövligt. Vi fick inte igång tempot, passningar studsade, dåliga mottagningar och dålig fart i fötterna. I slutet fick vi igång vår fart och Emil kan fylla på, på sin kant och då blir det helt plötsligt att vi anfaller med lite fler personer och då blir det svårt att stoppa oss, säger Galante Carlström.

TV: Galante Carlström: ”Det var bedrövligt, men sen fick vi igång vår fart”

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar