Lars Lindberg och Patrik Åman får ny kollega på TV4:s innebandysändningar Foto: Per Wiklund
Övrigt

Lars Lindberg om nya expertkollegan: ”Supervärvning”

TV4 presenterade tidigare idag sin nya innebandyexpert Anna Jakobsson. Lars Lindberg som är TV4:s huvudkommentator för innebandysändningarna hyllar nyförvärvet. - Anna är en supervärvning i mina ögon, säger Lindberg.

TV4 har gjort klart med Anna Jakobsson som ny innebandyexpert. Hon blir en av två experter i TV4:s team den kommande säsongen. Utöver Jakobsson kommer även Patrik Åman fortsätta som expert och kommentatorn Lars Lindberg blir TV4:s förstakommentator för innebandysändningarna.

– Anna är en supervärvning i mina ögon. Man har ju märkt på Anna att hon redan innan hon träder in i expertrollen inte varit rädd för att säga vad hon tycker. För vår del får vi ju in en målskytt i teamet. Vi har redan expert som var en världens bästa målvakter. I Anna får vi en person som när hon spelade var en spets offensivt. Det känns väldigt kul att få med Anna som expert, säger Lars Lindberg.

Vad kommer Anna tillföra era sändningar?

– Hon har en väldigt god förståelse för hur det är för spelarna. Hon har själv spelat flera stora matcher och varit på planen som en av de som ska kliva fram och göra de avgörande målen i de avgörande matcherna. Patrik har ju en annan vinkel som expert i sina analyser som gammal målvakt.

TV4 fortsätter även den här säsongen att sända både SSL och landslaget. I helgen som var sändes Finnkampen och redan nu på fredag sänds reprisen på vårens SM-final mellan IKSU och Mora. En extrasändning utöver TV4:s ordinarie schema.

– Jag hoppas verkligen att innebandypubliken uppskattar att vi sätter in en extrasändning på fredag. Det är seriens två stora favoriter som möts i seriepremiären i SSL. Det blir en pangstart på säsongen. Jag tro att det är de här lagen vi kommer se spela SM-final i vår igen.

Matchen sänds på TV4 Sport och Cmore.se. I december sänds även damernas VM från Slovakien. Redan imorgon tisdag är det dags för säsongens första sändning då årets upptaktsträff för SSL genomförs i Stockholm. Upptaktsträffen startar 10.00 och går att se på cmore.se. Precis som att säsongen drar igång för spelarna så gör det även det för kommentatorerna vilket Lindberg ser fram emot.

– Det är som en sexåring som fått legosatsen som den önskat sig i julklapp. Jag är så glad att det drar igång igen, avslutar Lars.

LÄS OCKSÅ: Anna Jakobsson ny expert i TV4

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar