Foto: Björn Sandberg/Arkivfoto
KAIS Mora

Seger för Mora: ”Alla var verkligen hundra idag”

Första semifinalen mellan Mora och Täby och det var hemmalaget Mora som tog kommandot, både i matchen och i semifinalserien. - Vi hade en bra känsla. Vi hade en bra go i laget och alla var verkligen hundra idag, säger Moras Johanna Holmbom.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
KAIS Mora
4 - 2
Täby FC

Semifinalserien Mora mot Täby drog igång under fredagskvällen. En serie där Täby vunnit de båda seriematcherna den här säsongen. Då har taktiken varit att punktmarkera Anna Wijk vilket blev svårt den här första matchen då Anna Wijk spelade back.

– De ville testa henne där, säger Moras Johanna Holmbom kort, men Wijk själv kommenterar till Sportbladet:

– Täby har punktmarkerat mig i båda matcherna i serien, så vi har tittat på lösningar och då kom det här med att spela back upp. Så det fick bli så helt enkelt, säger Anna Wijk.

Motdraget blev lyckat då Mora utan Wijk på sin centerplats tog ledningen med 1-0 redan i den tredje minuten genom Elin Reinestrand. En ledning som utökades av Johanna Holmbom i slutet av perioden.

– Det känns som att vi tar kommandot från början. Sen har vi lite upp och ner i perioderna men det är vi som för matchen, säger Johanna Holmbom.

Uppe och ner till trots så utökade Mora till 4-0 efter två perioder och det var först när Täbys tränare Lars Jedheim bänkade förstafemman som Täby fick utdelning. Två mål av Therése Andersson vilket blev matchens två sista mål.

– Jag tycker nog att att vårt försvarsspel och att vi krigar och spelar för varandra är det som gör att vi vinner idag, säger Holmbom.

Nästa möte i Tibblehallen är på söndag.

– Jag tror det kommer bli tighta matcher. Det är två bra lag som möter varandra och jag tror det kan bli rolig och publikvänlig innebandy.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar