SSL-Dam

Niklas Jihde: ”Måste bygga stjärnor”

I senaste avsnittet av Plastpodden 2.0 gästar Niklas Jihde som lyfter upp att innebandyn måste profileras mer och där har spelarna en stor del i det arbetet.

I senaste avsnittet av Plastpodden 2.0 har Lars Lindberg bjudit in Niklas Jihde som gäst. Jihde som förutom att han är en av de största stjärnor innebandyn haft även var duktig på att profilera sig som spelare vilket är ett av diskussionsämnena i podcasten.

– Innebandyn tar inte den platsen som den är förtjänt av. Den största bollsporten, hur länge har vi inte varit det nu? Jag tycker det så mycket runt om hela ligan, att man syns alldeles för lite. Man måste bygga stjärnor. Det finns ju jättestora namn som Galante Carlström och de där. Men de är ju helt okända, säger Jihde och utvecklar ett resonemang om att bygga stjärnor.

– De måste få hjälp också. Vi måste få in det mer. Nu var jag extrem, när jag såg en journalist så hoppande jag ju på de.

Just hjälp och att söka uppmärksamhet är något Jihde återkommer till.

– De måste få hjälp med det. Är det ett VM-år så ska ju en sån som Galante Carlström bara ångas på. Hej kan vi vara med i fångarna på fortet, vi har ett innebandy-lag. Man måste söka uppmärksamheten till dem. De stora mediadrakarna kommer ju inte till oss.

I det här arbetet med att attrahera mer media ser Jihde att spelarna har en stor del att själva vara med och bygga sporten.

– Innebandyn har blivit lite det här att det är coolt att spela innebandy. Men man sticker inte utanför boxen. kommer en journalist så pratar man bara om de tre målen man gjorde istället för att försöka, jag måste bygga sporten och hitta en annan vinkel.

– Bara bygga lite grejer, behöver inte vara sanningar alltid. Måste tänkte lite längre också än bara matchen.

Lyssna på hela avsnittet och Jihdes resonemang här:


 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar