Örebro Kings

Två skrällpoäng för Örebro i SSL-premiären

Örebro vände och kvitterade med knappt fyra minuter kvar. I förlängningen avgjorde Markus Ekengren och Örebro fick med sig 2 poäng i SSL-premiären mot topptippade Storvreta.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Storvreta IBK
4 - 5(1-2, 2-1, 1-1, 0-1)
Örebro Kings

Första matchen i SSL för nykomlingen Örebro borta mot Storvreta inför 1423 åskådare i IFU Arena.

Örebro fick en kanonstart på matchen när Daniel Hellqvist blev premiärmålskytt med 0-1 efter 4:33.

– Det är Jirebeck som snubblar med sig den där in i banan och jag får någon halvträff. Den går väl stolpe in om jag inte minns fel. Otroligt skönt, beskriver Daniel Hellqvist premiärmålet.

TV: Se Hellqvist mål 

En ledning som utökades dryga två minuter senare och Örebro var i förarsätet mot ett slarvigt Storvreta.

Storvreta vända tillbaka i den andra perioden när nyförvärvet Valdemar Ahlroth gjorde sitt första mål för nya klubben till 2-2. Samme Ahlroth såg till att Storvreta tog ledningen med 4-3 i den tredje perioden. En ledning som länge såg ut att hålla. Med knapp fyra minuter kvar kvitterar Örebro och matchen går till förläning och spel fyra mot fyra. Väl där avgör Örebro genom Markus Ekengren som ser till att nykomlingen Örebro får med sig 2 poäng från SSL-premiären.

– Skönt att vinna matchen. Jag känner en stolthet i hur killarna reser sig efter deras 4-3 mål. Vi drabbas aldrig av panik. Sen har vi lite flyt och det är väl på tiden att vi har lite tur med studsarna. Men jag tycker att sättet vi gör det på, vi är lugna, vi pratar om vad vi ska göra och vi gör de grejerna, säger Örebros tränare Gabriel Brandberg efter matchen.

Storvretas nyförvärv och för dagen tvåmålsskytt Valdemar Ahlroth var inte glad över lagets insats.

– Jag tycker inte vi gör någon speciellt bra period, varken första, andra eller tredje. Vi är heta stundtals och gör det stabilt många sekvenser men så är det situationer på mittplan där vi tror att vi ska dribbla oss ur och då vänder de och gör mål som jag inte ens minns. Jättetråkig sätt att förlora poäng på. Vi får med oss ett kryss men vi borde tagit tre, säger Ahlroth.

– De vinner på att vi försöker lösa situationer på ett sätt man inte ska göra på en innebandyplan. Försöker man dribbla på mittplan nrä bollen studsar. Det är A och O att man inte ska göra det.

Hur kändes det att göra dina första mål i Storvretatröjan?

– Jätteviktigt för min del. Men just nu är jag bara jättebesviken för att vi tar matchen för givet.

TV: Se intervjun med Valdemar Ahlroth

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar