Foto: Skärbild SSLPlay.se/Idrottsfoto
Jönköpings IK

Hattrick av Jokinen när Linköping vann

Gustav Fritzell och Johannes Jokinen segerorganisatörer när Linköping tog säsongens första seger.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Jönköpings IK
3 - 8(3-3, 0-3, 0-2)
Linköping IBK

Jönköping mot Linköping, två lag som båda inledde säsongen med en förlust möttes under torsdagskvällen inför blott 377 åskådare i Arenan i Idrottshuset i Jönköping. Hemmapremiärerna sämsta publiksiffra i årets SSL. Publiken som var på plats fick dock se en målrik första period där hemmalaget inledde målskyttet genom Jesper Ekström. Sex mål gjordes i den första perioden och efter 20 spelade minuter var ställningen 3-3. Två av mål av Linköpings finske nyförvärv Johannes Jokinen.

– Jag tycker vi var lite trötta i början av matchen. Men efter den första perioden kom vi igång bättre och var det bättre laget, säger Johannes Jokinen.

Effektivt Linköping

I inledningen av den andra perioden var bortalaget Linköping otroligt effektiva. På två minuter gick laget ifrån till ledning 5-3 och i den sjunde minuten utökade Johannes Jokinen till 6-3. Ett mål som innebar att Jokinen fullbordade sitt hattrick.

TV: Se Jokinens hattrick här

– Vi var effektiva i inledningen och spelar som vi ska göra. I andra perioden kom vi upp i den nivån vi kan spela, säger Jokinen och beskriver känslan att göra sina första mål i Linköping:

– Riktigt kul såklart. Alltid roligt att göra mål men känslan i övrigt skiljde sig väl inte så mycket från i vanliga fall.

Jönköping lyckades inte skapa några direkt farligheter i den tredje perioden. Istället utökade Linköping och vann med 8-3. Sista målskytt var Gustav Fritzell som gjorde 2 mål och spelade fram till två i matchen. Fritzell som spelade i samma femma som Johannes Jokinen.

– Vår formation fungerar väldigt bra. Det blir enkelt för mig med fyra andra spelare som är väldigt bra. Jag kan vänta in chanserna och sätta dit den. När det fungerar så blir det enkelt och just nu fungerar det som det ska, avslutar Jokinen.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar