Pixbo Wallenstam IBK

Henriksson polisanmäld av privatperson

Linus Henriksson har av en privatpersons anmälts för misshandel efter incidenten i matchen Växjö-Pixbo Wallenstam.

Tidigare under tisdagen stängdes Pixbo Wallenstams Linus Henriksson av under utredning av Svenska Innebandyförbundets Juridiska nämnd. Anledningen är den situation som uppstod i slutet på matchen Växjö-Pixbo där Henrikssons klubba träffar Växjös Christopher Holmér i ansiktet.

Juridiska nämnden stänger nu av Linus Henriksson under utredning.

”JN konstaterar att Linus Henriksson skall stängas av under utredning då anmäld förseelse sannolikt kommer att leda till avstängning.
JN beslutar med anledning av ovanstående att stänga av Linus Henriksson under utredning fr.o.m den 3 oktober 2017 från tävling/uppvisning gällande all innebandy.
Tillämpad regel: kap 14. 13 § Riksidrottsförbundets stadgar.”

Hela beslutet går att läsa här.

Förutom att Henriksson har stängts av så har han enligt Göteborgs-Posten polisanmälts vilket polisen i region Syd bekräftar till Göteborgs-Posten. Rubriceringen är misshandel. Anmälan är inte gjord av Växjö Vipers eller Christopher Holmér utan av en privatperson som har sett händelsen på internet.

Pixbo Wallenstams klubbchef Fredrik Edendahl kommenterar till Göteborgs-Posten. 

– Vi pratar med Linus och stöttar honom som person, för just nu har han det väldigt tufft. Men bedömningsfrågan måste ju ligga hos den juridiska nämnden, så vi kommer inte göra något annat uttalande kring situationen, säger Fredrik Edendahl till gp.se

Linus Henriksson kommenterade själv händelsen under måndagen i ett pressmeddelande:

– Jag är hemskt ledsen för att det blev som det blev. Det hela blev väldigt olyckligt och jag skulle väldigt gärna vilja ha den händelsen ogjord så klart. Jag har under måndagen haft en dialog med Christopher om händelsen, sa han i ett pressmeddelande.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar