Pixbo Wallenstam IBK

Beslut: Så många matcher stängs Linus Henriksson av

Juridiska nämnden har beslutat om Linus Henrikssons avstängning.

Juridiska nämnden har meddelat sitt beslut gällande Linus Henriksson. Henriksson stängs av i 8 matcher:

”Linus Henriksson, Pixbo Wallenstam IBK, bedöms ha gjort sig skyldig till våld och ådöms en avstängning från och med 3 oktober till och med 18 november 2017”

I beslutet går att läsa att juridiska nämnden gör följande bedömning:

Den videosekvens som åberopats av anmälaren ger stöd för uppfattningen att Henriksson medvetet slår sin klubba mot motspelarens överkropp. Dessa förseelse ska enligt nämndens mening regelmässigt leda till kännbar bestraffning.

JN anser att det varit fråga om en eftersläng med anledning av den kontakt som uppstår mellan Henriksson och motspelaren. Vedergällningen framstår enligt nämndens mening som medveten men inte överlagd. Utifrån materialet i ärendet kan det inte styrkas att Henriksson avsett att bruka våld med klubban mot motspelarens huvud men att han i varje fall måste ha insett att slaget skulle träffa överkroppen. 

JN ansar sammantaget att Linus Henrikssons förseelse inte kan utgöra något annat än ett medvetet handlande och att det får vid bedömningen anses som försvårande omständigheter att Henriksson använt sin klubba som tillhygge. Våldet därtill orsakat en inte obetydlig smärta hos den angripne eftersom slaget träffat denna i ansiktet.

JN konstaterar således att det är styrkt att Linus Henriksson handlat på så vis som anmälan gör gällande och lägger denna till grund får sin prövning. 

JN finner efter samlad bedömning att Linus Henriksson gjort sig skyldig till våld enligt Riksidrottsförbundets stadgar 14 kap 2 § 8 punkten. 

Hela beslutet går att läsa här,

LÄS MER: Linus Henrikssons yttrande till Juridiska nämnden

Part som är missnöjd med beslutet har 2 veckor på sig att överklaga.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar