Pixbo Wallenstam IBK

Henrikssons yttrande till Juridiska nämnden

I beslutet framgår en sammanfattning av Linus Henrikssons syn på anmälan inför Juridiska nämndens beslut.

Linus Henriksson stängs av i 8 matcher efter att ha medvetet slagit sin klubba mot motspelarens överkropp. Så lyder Juridiska nämndens beslut som meddelades under torsdagen. Linus Henriksson eller annan part som vill överklaga har 2 veckor på sig att göra det.

I beslutet som går att läsa i sin helhet här framgår även Henrikssons syn på anmälan. I beslutet framgår i huvudsak följande av Henrikssons yttrande.

”Linus Henriksson bestrider ansvar för det inträffade och anför att det inträffade beror på en serie av olyckliga omständigheter och att han definitivt inte haft något uppsåt att skada motspelaren. 

Henriksson anför vidare att anmälan baseras enbart på en videosekvens filmad från läktarvinkeln, där såväl vinkeln som kvaliteten inte är tillräckligt bra för att kunna uppfatta hela situationen på ett korrekt sätt. I anmälan saknas videoupptagning från motsatt vinkel (tv-bilder). Av tv-bilderna framgår tydligt att händelseförloppet startar tidigare än vad som kan uppfattas i inkommen dokumentation. Man behöver även beakta och ta hänsyn till motspelarens målmedvetna handling att förstöra för Henriksson vilket mycket tydligt i bildmaterialet. 

Henriksson anför därutöver att han upptäcker Holmér först då han är ca en meter ifrån honom. På denna korta stund går det inte att hinna med en förflyttning för att hindra kontakt. Något som tydligt framför av tv-bilderna. 

Tacklingen ger en rotation som är omöjligt att häva. I den farten jag har bli kollisionen som Holmér skapar direkt farlig. Rotationen som skapas genom tacklingen är orsaken till att min klubba träffar Holmér olyckligt i ansiktet. 

Att Henrikssons klubba i den tacklingen med den kraftiga rotationen träffar motspelaren i ansiktet är oavsiktligt mycket olyckligt. Henriksson menar att han aldrig skull hinna eller vilja, ta ett beslut att skada och dessutom hinna genomföra med berått mod. Att slasha en motspelare medvetet i ansiktet är något som Henriksson aldrig skulle komma på tanken att göra”

Pixbo Wallenstam klubbchef Fredrik Edendahl kommenterade tidigare under torsdagen till Göteborgs-Posten en eventuell överklagan.

– Vi måste naturligtvis värdera vilken väg vi ska gå. Nu ska vi sätta oss tillsammans i styrelsen, tillsammans med spelare, för att få en tydlig linje innan helgen är slut. Det är där vi är just nu i arbetet, säger Edendhal till GP.se och fortsätter:

– Vi måste ju ta beslut kring vilken väg vi ska gå, absolut. Om vi anser att det finns material eller grunder i beslutet som man inte tagit hänsyn till så måste vi ju påtala det. Men är det så att vi inser att man har tagit hänsyn till allting så får vi ju acceptera det.

LÄS MER: Nämnden inte helt enig om antalet matcher för Henriksson 

LÄS MER: Så många matcher stängs Henriksson av 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar