Foto: Skärmavbild/Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Nämnden inte helt enhällig gällande antal matcher för Henriksson

Juridiska nämnden var vid beslutet om avstängning för Linus Henriksson inte helt enhällig i hur många matcher Henrikssons skulle stängas av.

Linus Henriksson stängs av i 8 matcher vilket du kan läsa mer om här. Ett beslut där nämnden inte var enig i hur många matcher Henriksson skulle stängas av vilket framgår i deras beslut: 

En person i nämnden yrkade på 3 matchers avstängning:

”Det i ärendet åberopade filmmaterialet visar händelsen ut två olika vinklar och kan vid en hastig bedömning uppfattas ge två olika versioner av det inträffade. Vid en samlad bedömning uppfattar jag det dock att sammanstötningen förorsakas av motspelarens agerande och att Henriksson i sin rörelse framåt till följd härav hamnar i obalans med rotation av kroppen och fall som följd. Henriksson klubba, som vi sammanstötningen hålls i en han i höfthöjd, försätts också i samma rotation varvid klubban i samband med Henrikssons obalans och fall kommer att träffa motspelaren med en viss kraft i ansiktet. 

Då jag inte finner det utrett att Henriksson medvetet slår med klubban mot motspelaren utan att händelsen i vart fall inte kan uteslutas ha sin uppkomst till följd av ovan angivna omständigheter så finner jag inte att ansvar ska utdömas för ett direkt uppsåtligt slag mot motspelaren. Handlingen är fastmer att bedöma utifrån det ansvar man som spelare har för sin utrustning, i detta fall då Henriksson för sin klubba, även under det att man utsätts för viss fysisk kontakt från en motspelare. Utifrån en sådan bedömning ansar jag att avstängningen ska omfatta en tid motsvarande tre (3) matcher.  

Det faktum att nämnden inte var enhälliga kommenterade ordförande Christian Almström:

– Det är majoritetsbeslut, säger ordföranden Christian Almström till Innebandymagazinet.

 

LÄS MER: Så många matchen stängs Henriksson av

LÄS MER: Henriksson yttrande till Juridiska Nämnden inför beslutet 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar