Foto: Juha Käenmäki
IBF Falun

Falun till final – 6 mål av förstafemman

Falun vidare till final i Champions Cup efter 7-2 mot SPV. 6 mål från Faluns förstafemma.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 17:30
IBF Falun
7 - 2(2-2, 0-0, 5-1)
SPV

Ju längre semifinalen mot SPV spelades, desto mer tog Falun över och vann till slut med klara 7-2.

– Vi kontrollerar den rätt bra. Vi gör så det blir jämnt i början och växlar vi upp så det blir en säker seger till slut, säger Rasmus Enström.

En match där Alexander Galante Carlström gjorde sitt första av tre mål i matchen redan i matchens första minut.

– Vi fick bra fart från första bytet och fick göra mål direkt. Det tror jag gjorde mycket den här matchen, säger Enström och utvecklar:

– Vi har bra fart i alla formationer till en början. Sen får de ett billigt mål och då börjar vi tänka lite. De är kända för att aldrig ge upp SPV. De fick energi av sina mål och står det 2-2 så springer man till man kroknar. Men ju mer mål vi gjorde så vart de trötta och jag tycker vi spelar hem matchen ganska enkelt till slut.

2-2 efter den första perioden kvarstod efter två perioder efter en andra period där SPV sjönk lågt och gjorde det långa stunder svårt för Falun att skapa klara lägen trots stort bollinnehav. Bortsett då från Emil Johansson som var matchens gigant. Johansson bröt sig fri flera gånger men lyckades inte få in bollen. Istället var det medspelarna i förstafemman som skulle göra mål i tredje perioden och se till att Falun till slut vann med klara och till synes kontrollerade 7-2. 3 mål av Galante Carlström och två av Rasmus Enström som vid båda sina mål vallade in på motspelarens fot.

– Något nytt jag kört med i år. Bara flyt men mål som mål. Det spelar ingen roll om det sitter i ett kryss eller fot in, säger Enström.

Imorgon söndag väntar finska mästarna Classic i final när världens bästa klubblag ska koras. Matchen spelas 13:15 svensk tid.

– Det kommer bli jäkligt tajt. De är riktigt duktiga och har många finska landslagsspelare. Vi har mött de med landslaget många gånger. Det kommer bli tufft och vi måste vara på tårna från start och inte bjuda på något mål som vi gör idag, säger Enström.

TV: Se hela intervjun med Rasmus Enström

TV: Johan Rehn: ”Vi måste spela betydligt bättre imorgon

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar