Foto: Juha Käenmäki
IBF Falun

Falun historiska efter nytt guld

Efter 7-4 seger i finalen över finska mästarna Classic vann Falun sitt fjärde Champions Cup-guld. Ett historiskt guld för Falun då inget herrlag tidigare vunnit fyra turneringar.
Serie: Champions Cup. Matchstart: 13:30
IBF Falun
7 - 4(1-1, 4-1, 2-2)
Classic

Thomas Brottman ändrade om i andra och tre femman inför finalen och fick maximal utdelning när Falun vann Champions Cup.

– Otrolig glädje. Vi kom hit med ett mål och det var att vinna guld och vi fick vinna det återigen. Det är klart att alla guld är speciella och det här är speciellt då ingen har vunnit fyra CC-guld.

Det var i den andra perioden som Falun kopplade greppet om finalen. Underläge 1-2 byttes till ledning 5-2. Det femte målet av ovana målskytten Adam Fernqvist.

– Vi vinner bollen ganska djupt och går på kontring, Omar får bollen och Jompa (Johannes Larsson) öppnar en yta för mig på bortre och då är det bara att stöta in den, säger Fernqvist och utvecklar vad som ligger bakom segern:

– Vi vinner närkamper, släpper bollen enklare och tar bollen framåt. Då får vi de enkla målen.

I tredje perioden kunde Falun fortsatt kontrollera matchen och till slut vinna med 7-4. Falun Champions Cup-mästare för fjärde gången. Ett guld som är historiskt för Falun då inget herrlag tidigare vunnit fyra Champions Cup titlar.

– Jag har inte koll men det är väl bra, säger Thomas Brottman och utvecklar:

– Det är lite sparlåda från vårat håll och de går rätt hårt i början. Sen ökar vi och då hänger de inte riktigt med. Det är därför vi tränar hård fys, för att vi ska kunna orka vara som bäst när matcher ska avgöras, säger Brottman.

Hur rankar man ett guld i Champions Cup?

– Det är alltid något som är speciellt med guld och det här är ju historiskt så man kommer kolla tillbaka på det och tänka på då det är med i historieböckerna, säger Galante Carlström.

TV: Se Faluns segerfirande här

TV: Slutsignal, segersång och pokallyft

TV: Se målen från matchen

TV: Nytt guld för Brottman: ”Värderar det mer och mer”

TV: Galante Carlström: ”Alla guld är speciella”

TV: Ovana målskytten Adam Fernqvist 

BILDEXTRA: Se flera bilder från Faluns guldmatch

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar