Foto: Per Wiklund
Landslag

Avslöjar: Han debuterar i herrlandslaget

Imorgon onsdag släpps herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour. Vi kan nu avslöja att det finns minst 1 debutant i truppen.

Imorgon släpps herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour som spelas den 3-5 november. I truppen finns minst debutant. En spelare det har snackats mycket om som borde komma med i truppen är FC Helsingborgs Jonathan Nilsson. Nilsson som även imponerat på förbundskapten Mikael Hill.

– Jag har haft honom i Guldsteget i ett och halvt år och har kunnat följa honom nära. Han har haft en jättefin utveckling under den tiden, säger Hill.

Vad är det som du gillar med Jonathan Nilsson? 

– Framförallt är det hans målmedvetenhet. Han är ju otroligt målmedveten och fokuserat på det han gör vilket också ger betalt ute på plan. Sen har han många intressanta kvalitéer. Han är en snabb spelare och målskytt, duktig på att slå ut sin motståndare 1 mot 1.

Hur ser du på hans inledning på säsongen? 

– Den har varit jättebra. Han är med i toppen av poängligan och gör båda mål och assist och är en viktig pjäs i ett Helsingborg som har startat bra. Han fanns med i diskussionen till EFT redan i april och har fortsatt att övertyga.

Är Jonathan Nilsson uttagen? 

– Det får vi se imorgon vid 10.00, säger förbundskapten Mikael Hill som inte vill bekräfta.

När vi når Nilsson under tisdagskvällen bekräftar han att han är uttagen.

– Jätteroligt att vara uttagen och få möjlighet att vara med där och visa upp sig. Det ska bli skitkul, säger Nilsson.

Att komma med i a-landslaget är ett mål 22-årige Nilsson haft sedan U19-landslaget.

– Sen man var med i U19 har jag velat komma med i a-landslaget. Det kanske inte var något jag siktade på direkt efter men från att jag kom med i Guldsteget så har så har jag börjat sikta mot det mer kortsiktigt. Guldsteget har varit en bra väg med mycket feedback och kontakt med landslagsledningen. Det har hjälpt mig i min utveckling.

Förra säsongen gjorde Nilsson 23 mål och 12 assist i seriespelet. Den här säsongen har inletts med 8 mål och 5 assist på fem matcher.

Vad tror du själv ligger bakom den här utvecklingen fram till en landslagsplats? 

– Det har mycket att göra med förtroende. Jag har fått spela mycket och fått en viktig roll här i Helsingborg som jag kunnat utvecklats i. Sen har jag bra lagkamrater här som har hjälpt och stöttat mig på vägen.

Vilka steg i utvecklingen känner du själv att du har tagit? 

– Dels så har jag blivit jämnare vilket är en del av det. Men framförallt har jag blivit ännu bättre på mina spetsegenskaper som snabbhet och avslut. Sen har jag fått mer erfarenhet och har kunnat jobba med det under en längre tid.

En utveckling som gör att Nilsson får ta på sig a-landslagsdressen den 3-5 november för matchen mot Tjeckien Schweiz och Finland.

– Det kommer bli fantastiskt kul. Även kul att få känna på landslagsmotstånd. Jag tror det kommer bli en fartfylld helg och hårt spel och jag ser verkligen fram emot att kliva in på planen, avslutar Nilsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar