Foto: Per Wiklund
Övrigt

Albin Thurén till Schweiziska ligan

Pixbo Wallenstam produkten Albin Thurén som förra säsongen gjorde 25 mål på 14 matcher i division 1 testar på äventyret i Ticino som spelar schweiziska andraligan.

20-åriga Albin Thurén som förra säsongen gjorde 25 mål och 8 assist på 14 matcher för Pixbo Wallenstam i divison 1 och dessutom var med på 8 SSL-matcher har skrivit på för Ticino i Schweiziska NLB.

– Jag ville ta ett år ifrån att spela i Pixbo där jag alltid spelat. Jag kände att jag ville testa något nytt. Först skulle jag spela i IBF Göteborg men så blev det inte riktigt klart där och under tiden fick jag ett erbjudande av Ticino som visade stort intresse. De var väldigt professionella med vad de erbjöd mig. Det blev snabba ryck och nu är jag här, säger Thurén.

Flytten till Ticino gick i onsdags och redan har två träningar genomförts. Men det var mer än innebandyn som lockade till flytt.

– Jag ville testa något nytt och även ha möjlighet att upptäcka nya saker vid sidan om. Här är det fint väder, nära till Italien, en möjlighet att lära sig italienska och man kan hitta på många nya grejer. Ett nytt land osv. Det blir spännande.

I Ticino finns även svenska poängkungen Mikael Karlsson. Hade nu någon kontakt med ”Micke” innan flytten? 

– Nej inte innan flytten. Men jag har pratat med flera Pixbospelare som varit iväg innan. Micke har varit väldigt hjälpsam nu när jag kommit ner med allt möjligt.

När blir det debut? 

– Första matchen den 12 november så det är ett par veckor dit. Med vi har redan haft två träningar och det kändes rätt bra. Jag har haft lite strul med min baksida så jag har kört lite rehab i en månad nu så det var skönt att komma igång.

Vad kan du säga om laget och det schweiziska spelet än så länge? 

– Vi är väl ett mittenlag vad jag förstått som vill till slutspelet och där kan allt hända. Det är lite mindre organiserat spel och mer tuta och köra med mer fart och fläkt. Det kommer nog passa mig bra. Någon vecka träning till så kommer jag nog in det. Vi har inte pratat om min roll men jag hoppas det blir att göra mycket poäng som jag gjort tidigare, avslutar Thurén.

Kontraktet med Ticino är skrivet den här säsongen ut.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar