IB-Play

Brödernas dröm uppfylld – Tränade med Galante Carlström

Bröderna Viggo och Lycke Engelholm har en sjukdom som kommer att göra dem blinda. Innan dess vill de uppleva så mycket som möjligt och en av drömmarna är att spela innebandy med Alexander Galante Carlström. Under måndagens uppfylldes drömmen.

Viggo och Lycke Engelholm från Växjö bär på den obotliga ögonsjukdomen tappdystrofi. En sjukdom som gör att de gradvis tappar synen och kommer någon gång tappa synen helt. Men innan dess vill de uppleva så mycket som möjligt. I slutet av september var bröderna med i Nyhetsmorgon med en önskan om att träna med Alexander Galante Carlström och Falun.

– Det blir roligast att träffa spelarna, sa bröderna till P4 Dalarna inför träningen.

Under måndagen uppfylldes drömmen med en träning där mycket av fokus på fart och skott.

– När man såg inslaget så blev man ju såklart ganska rörd. Tråkigt att det ska drabba så små och härliga förmågor som de här två är. Men sen vart man ändå glad på sitt sätt när man kan vara med och hjälpa till och få deras dröm att gå i uppfyllelse. Det ska bli en härlig dag, sa Alexander Galante Falun.

Träningen blev verkligen lyckad för Viggo och Lycke vilket du kan se i klippet ovan:

– Helt tagen efter den här dagen! Så oerhört fint bemötande och engagemang vid träningen, och Alexander gav killarna en heldag de aldrig kommer glömma, kommenterar Medan vi ser på sin facebooksida.

Det finns i nuläget inget botemedel för sjukdomen. Forskning pågår och det har även startats en insamling som kallas Engelholmsfonden vilket går att donera till här. Föräldrarna Josefin och Anders har även satt igång initiativet #medanviser för att uppmärksamma sjukdomen vilket går att följa på deras Facebooksida. 

 

IBF Falun

 

 

 

 

 
Foto: IBF Falun

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar