Övrigt

Vi presenterar Lars Lindberg som ny bloggare

Vi på ibnytt.se är mycket glada att kunna presentera Lars Lindberg som ny bloggare.

Vi på ibnytt.se utökar vårt bloggteam med den erfarna kommentatorn, podcastskaparen och innebandybevakaren Lars Lindberg.

Lindberg som i dagsläget är TV4:s innebandykommentator har ett stort innebandyhjärta och flera års erfarenhet av att bevaka sporten. 2010 började han blogga om innebandy i Västerbottens-Kuriren och nu är han tillbaka med bloggen ”Bakom kulisserna” här på ibnytt.se

Vem är Lars Lindberg?

– En orolig själ från Västerbottens pärla, Myckle. Personlighetsmässigt är jag på utsidan självsäker, sprallig och energifylld. På insidan bor motsatsen – djävulen på vänster axel finns egentligen i magen. Oroar mig över allt och inget, men försöker att ta livet med ett leende. Jag försöker att se de personerna som inte alltid blir sedda. När världen innanför huvudet är klart gillar jag dykning, all form av aktiviteter som tennis, padel, innebandy och allt som har en boll man kan jaga. säger Lindberg.

Berätta om din koppling till innebandy?

– Jag har spelat innebandy på så nära botten det går att komma så länge jag kan minnas. Aldrig haft någon talang på det bara. Jag började bevaka innebandy för Västerbottens Folkblad 2010 då jag och min dåvarande kollega Jakob Arvidsson startade en innebandyblogg som blev lite läst i alla fall. Jag studerade journalistik då och spenderade varje ledig minut med att försöka hitta vägen fram. Sedan träffade jag min mentor, lärare och vän Tobias Lundberg (före detta SSL-spelare i Dalen) som visade mig vägen mot tv-världen. Sedan den våren 2011 har jag kommenterat innebandy och det vill jag aldrig sluta med.

Vilket är ditt bästa innebandyminne?

– Det får bli en trestegsraket. Det första är spelarpresentationen och första målet som Finland gjorde i innebandy-VM 2010 i Hartwall arena. När Mika Kohonen presenterades kändes det som att mina trumhinnor skulle sprängas. Jag hade öronproppar, men det hjälpte inte. Jag tycker mig ha sett en del riktigt bra matcher på plats med NFL och NHL i USA, Liverpool på Anfield och Milan under storhetstiden på San Siro, men ingen ljudkuliss har varit i närheten av den i Hartwall.

VM-finalen 2016 var också speciell. Det var den första VM-final jag kommenterat. Så klart trist att Sverige förlorade, men efter gick jag till hotellet och satt i en timme och stirrade i väggen. Sedan ringde jag min 97-åriga mormor och berättade om hur det var och grät med henne i en halvtimme då hon förklarade om hur stolt morfar hade varit om han levt.

Den tredje var SSL-kvalet mellan Kais Mora-Team Thorengruppen för några år sedan. Kais Mora gick upp till SSL på hemmaplan i förlängningen. Jag har suttit på Dennis och Peter Wallins altan med en kall öl i handen och fått se om klippet i efterhand och det var häftigt att få vara med om något som betyder så mycket för så många.

Vem är din favoritspelare genom alla tider? Varför?

– Krister Savonen! Nej, jag gillar Savonen han spelar med ett väldigt fint flyt. Men Anders Hellgård och Mika Kohonen är svåra att nå upp till. Mika är störst genom tiderna och Hellgård är ensam om att ens vara i närheten. Några steg bakom det kommer Mathias ”Bult” Larsson. Spelar man med #10 och har den tekniken blandat med att vara ett felsteg från ett psykbryt så blir man knäsvag. Bult är en superkille som jag lärt känna på senare tid och min respekt för honom är enorm.

Läs första inlägget i bloggen ”Bakom Kulisserna”: Mormor fick mig att falla för innebandy

Missa inte Lars podcast Plastpodden där han släppte ett nytt avsnitt idag 

– Vi är väldigt glada att ha med en erfaren person som Lars som bloggare hos oss. Det ska bli spännande att numera inte bara höra hans röst i TV och podd utan även läsa hans texter. Jag tror det kan komma mycket bra från de tangenterna. För mig personligen känns det även extra kul att ha med Lars då vi ofta är på samma matcher och mästerskap, säger ibnytt.ses grundare Jonathan Rudman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar