Foto: Per Wiklund
Landslag

Jennifer Stålhult tillbaka i landslaget

Efter att inte varit med på Finnkampen är Jennifer Stålhult tillbaka i landslaget till helgens Euro Floorball Tour i Malmö.

Täbys Jennifer Stålhult som har haft problem med baksida lår under försäsongen var inte uttagen till Finnkampen i september. När sista truppen inför VM samlas för helgen Euro Floorball Tour är Stålhult tillbaka.

– Det är jättekul att få chansen igen och det känns ännu bättre eftersom jag är skadefri för tillfället. Man får vara nöjd och köra på så länge det fungera och hoppas att det håller.

Stålhult som framförallt stördes av sin skada under försäsongen.

– Det har varit ganska lugnt efter att serien började. Jag hade lite trögt att komma igång i början men nu känns formen bra.

Vad blir viktigt för truppen under EFT? 

– Att vi kan jobba ihop oss och bli samspelta. Det är en stor trupp spelare med flera spelare från olika lag som kanske inte spelat tillsammans så mycket i den utsträckningen som hade varit optimalt. Det blir en större utmaning att få ihop allt då. Men samtidigt är det fantastiskt duktiga spelare så jag tror vi kommer få ihop det bra i helgen inför VM.

Vad tycker du om årets trupp jämfört den trupp som vann VM-guldet för två år sedan? 

– Jag tycker att det är en jättestark trupp. Några har ju slutat och några har naturligt tillkommit. Känslan är att de som tillkommit kommer ersätta på ett bra sätt och tillföra nya dimensioner i spelet. Vi känner oss starka.

Spelschema:
Sverige-Schweiz, 3 november kl 18.45
Sverige-Tjeckien, 4 november kl 13.45
Sverige-Finland, 5 november kl 15.00
(Matcherna sänds på cmore.se)

 

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar