Foto: Per Wiklund
Landslag

Hattrick av Ljunggren när U19-damlandslaget inledde med seger

U19-damlandslaget inledde EFT med seger efter att både anspänningen av det var landslagsdebut och målskyttet släppt i den tredje perioden.

U19 damlandslandslaget som i maj spelar VM inledde sin resa mot detta VM med att besegra Schweiz i premiärmatchen av EFT. En match där hela laget gjorde landslagsdebut.

– Det syns att det är alla första landskamp. Vi har försökt förbereda de genom att sjunga nationalsång, spela träningsmatcher med matchtröjan men det blir ändå en annan anspänning och tempot när det är internationellt. Samtidigt gör vi det som vi ska och det vi hade pratat om innan och sen släpper det i tredje, säger förbundskapten Camilla Granelid.

Schweiz tog ledningen i matchen innan Moa Gustafsson gjorde Sveriges första mål i en avvaktande förstaperiod.

TV: Se Moa Gustafsson mål

Oavgjort även efter den andra perioden efter att Amanda Ljunggren först gett Sverige ledningen till 3-2 innan Schwiez sent kvitterat till 3-3.

– Vi märkte i första och andra att vi föll ner lite i deras tempot. När vi hade etablerat anfall fick vi väldigt mycket tid på sig och då blir det lätt att man står och letar passningar och står på hälarna. Vi sa inför tredje att vi skulle sluta leta passningar och agera istället, säger Granelid.

I den tredje perioden höjde Sverige tempot och intensiteten. Med ett mer aggressivt försvarsspel och ett högre bolltempo tog Sverige full kontroll över matchen. Amanda Ljunggren fullbordade sitt hattrick till 5-3 och Cajsa Elm gjorde två mål. Matchen snyggaste mål gjordes av Alexandra Terner som zorrade in 4-3.  Till slut skrevs segern till klara 8-4.

– Vi börjar lite halvknackigt men i sista släpper det. Vi visste vad de hade för svagheter och vi visar i sista att vi kan göra mål där. Jag tycker jag gör en bra match men jag missar lite med som jag är halvnöjd med, säger hattrickskytten Amanda Ljunggren.

Förutom fokus på sitt eget spel är EFT en möjlighet att se och scouta de andra landslaget.

– Det är viktigt att få koll på de andra landslagen. Det är inte så ofta man får det så det gäller att ta chansen nu under helgen säger Granelid.

TV: Se målen från matchen här

TV: Intervju med hattrickskytten Amanda Ljunggren 

BILDEXTRA: Se de bästa bilderna från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar