Foto: Per Wiklund
Landslag

Lundmark inför Schweiz: ”Gynnas av det spel vi vill spela”

Schwiez väntar ikväll för damlandslaget i första matchen av EFT. Ett Schweiz som Sverige hade det svårt mot när lagen möttes för ett halvår sedan. – Vi tror att vi har hittat lösningar som vi kommer testa utan att avslöja allt, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Ikväll inleder damlandslaget genrepet inför VM med att möta Schweiz. Ett Schweiz som Sverige under EFT i april hade problem med där matchens slutade 4-4.

– Schweiz har ett lag med individer som gynnas av det spel vi vill spela. När vi spelar aggressivt med ett högt försvarsspel kommer de tillrätta mer i sitt spel. Där måste vi fundera lite och 4-4 senast i april gjorde att vi såg tendenser som vi inte tyckte om. Schweiz gör det bra och hotar oss. Vi tror att vi har hittat lösningar och vi kommer testa utan att avslöja allt, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Är Schweiz en lika stor utmanare till VM-guldet än Finland?

– Känslan idag är att det är så. Sedan om vi jämför laget Finland mot laget Schweiz så har ju Finland världsspelare som Schweiz kanske saknar. När det kommer till sin spets i VM så kan de spelarna vara oerhört viktiga.

Vad blir viktigt för er att se från laget i matchen mot Schweiz?

– Mot Schweiz finns det saker som vi måste rätta till. Där är det framförallt de defensiva delarna som vi kommer vara extra noggranna med. Jag tror och hoppas att vi har fått ordning på det ikväll.

Sverige möter alltså Schweiz ikväll fredag för att under lördagen möta Tjeckien. EFT avslutas på söndag med match mot Finland.

– Det är många delar vi vill se nu under EFT. Till viss del handlar det om individer och deras prestation, men också för de karaktärer vi har i laget att de går in och visar upp just det. Att de bidrar med de karaktärerna och rollerna som de har. Det kan vara allt från att göra mål till att täcka skott. Det vill vi se. Sedan handlar det såklart om delar i vårt spel och i motståndarnas spel för att kunna förbereda oss inför VM, säger Lundmark.

Matchen börjar 18:45 och sänds på TV4 Sport eller Cmore.se

LÄS OCKSÅ: Anna Wijk inför EFT

LÄS OCKSÅ: Hela truppen till EFT 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar