Foto: Michael Peter
Landslag

Straffseger för ”nya” U19-herrlandslaget

U19-herrlandslaget inledde Euro Floorball Tour med seger över Finland.

Det ”nya” U19-landslaget gjorde under fredagen sitt första framträdande ihop i den svenska landslagsdressen. Redan under torsdagen anlände man till Schweiz och har haft ett par timmar ihop med laget.

– Det är ett väldigt skönt gäng och vi har kul utanför planen samtidigt som det är väldigt fokuserat runt match, säger Albin Hedstål till Ibnytt.se.

I den första matchen väntade Finland direkt, ett Finland som under den senaste tiden haft plusstatistik på Sverige i tävlingssammanhang.

– Finland är väldigt duktiga med några klasspelare som var väldigt bra senast under VM så vi var väldigt medvetna om vad som väntade inför matchen.

För Hedståls del så parades han ihop med Oskar Block och Lukas Sjöblom offensivt, med Erik Oweling och Salems Patrik Gustavsson bakom sig.

– Jag har spelat en del med block och Sjöblom uppe på RIG och med Parre flera år i Salem. Oweling och jag spelade lite tillsammans under lägret på Bosön så jag känner alla väl ute på planen. Tycker att vår enhet gör en väldigt stark match för att vara första gången vi spelar alla tillsammans!

Efter den första perioden så var ställningen 2-2, där dock Finland började bäst och gjorde både 0-1 och 0-2 innan Sverige vaknade.

– Vi börjar svagt och släpper in två tidiga mål men efter att vi spräcker nollan så tycker jag att vi tar över mer och mer och äger sista 10 av den första perioden.

I den andra perioden så var det på nytt Finland som kunde ta ledningen. Två gånger om hittade man nätet och hade ledningen med 2-4 inför den avslutande perioden, där Sverige sa vad i pausen?

– Vi sa att vi hade spelat bra och att det skulle löna sig att nöta på med det spel vi spelat, men också att komma till mer direktavslut och ta in mer folk framför mål. Paussnacket gav resultat. I den tredje perioden kom Sverige ut och vände på matchen och skaffade sig själva en 6-5 ledning efter Adam Nilssons mål. Dock kunde man inte hålla hela vägen ut, utan istället kunde Finland kvittera.

– Såklart var det tråkigt att släppa in 6-6 så sent när vi kände att vi hade momentum i matchen men vi släppte det målet fort och gick vidare.

Matchen gick till sist till straffar där det kunde avgöras efter suddenstraffar där Hampus Ahrén var säkerheten själv vid sina straffar.

– Det är viktigt eftersom att det innebär en extra poäng som kan spela en stor roll i slutändan.

För Albin själv blev det en lyckad match. Fyra assistpoäng på kontot och utsedd till matchens bästa spelare.

– Det var extremt häftigt att få göra debut och självklart kul att få hjälpa laget till mål men mitt fokus ligger på att vi ska vinna och det gjorde vi till slut, vilket gjorde det till en drömdebut!

Vad kan ni ta med er till nästa match?

– Jag tycker att vi kan ta med oss mycket saker, vi gör sex mål och skapar chanser till att göra ett par till. Vi visar även på stark moral då vi klarar av att vända matchen två gånger om.

I nästa match är det Tjeckien som väntar. Tidigt under lördagen ställs lagen emot varandra.

– Tjeckien är ett bra lag med många starka spelare, förmodligen en lite annorlunda matchbild jämfört med idag då dom spelar lite rakare än vad Finland gör men jag vet att vi kan hota dom rejält om vi kommer upp på samma sätt som vi avslutade matchen idag, avslutar Hedstål.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar