Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
Landslag

U19-herrarna vände och vann: ”När det drar ihop sig är vi starka”

U19-herrlandslaget vände i tredje perioden och vann med 6-5 över Tjeckien. Samtliga 6 mål från femman där Oliver Liedberg spelar som själv gjorde två mål. – Vi har ett jäkla bra go i laget så när det drar ihop sig är vi starka, säger Liedberg.

Efter straffsegern igår mot Finland ställdes U19-herrlandslaget mot Tjeckien i en match där Sverige vände och vann i den tredje perioden.

– Idag var det en helt ny utmaning. Igår var det ärkerivalerna Finland och då är tändningen helt självklar på ett helt annat sätt. Nu möter vi ett Tjeckien som är ganska desperata och har mycket energi i sitt och lag och de är väldigt gifitga i sitt omställningsspel, säger förbundskapten Markus Puskala i ett pressmeddelande.

Tjeckien hade också ledningen med 3-2 efter två perioder.

– Vi försöker enas om vad vi ska göra i sista delen av matchen. Vi var inte riktigt där i första och andra perioden. Vi hade för dåligt tempo, täckte för lite skott och hade för lite energi. Så inför tredje sa vi att nu får vi skärpa till det här ordentligt och göra det vi ska och det vi är överens om. Då blev det bättre, bolltempot kom upp och vi började spela runt bollen ordentligt, säger Förbundskapten Markus Puskala.

Sverige vände och vann

En svensk vändning skulle komma i den tredje perioden. Kvitterat till 3-3 redan efter 4 sekunder  på straff av Hampus Ahren. Samme Ahren som gjorde tre straffmål i fredagens seger på på straffar över Finland.

TV: Se Hampus Ahrens straffmål 

Vändningen fortsatte perioden igenom och med drygt fem minuter kvar gjorde Oliver Liedberg sitt andra mål i matchen till 6-4 vilket blev matchavgörande. Slutresultat 6-5 och ”nya” U19-landslaget har inlett med två segrar.

– Vi startar likt matchen mot Finland segt och får inte kontroll. Men vi jobbar oss in i matchen och inför tredje tog vi ett snack om att höja oss. Hela laget gör det riktigt bra idag, säger Liedberg.

Oliver Liedberg som spelar med Hampus Ahren och Michael Jansson  med Willam Westerdahl och Dennis Anderson som backar fortsätter att leverera mål. Mot Tjeckien låg dem bakom samtliga av Sveriges 6 mål.

– Jag tycker vi gör det riktigt bra tillsammans. Vi får bra rull på bollen nerifrån och rör oss bra framåt vilket gör att vi kommer till bra lägen. Det kan ha att göra med att vi kompletterar varandra bra och då vet vad vi har varandra, säger Liedberg.

Liedberg själv gjorde två mål mot Tjeckien.

– En helt okej insats men det finns mer att hämta. Jag har haft några lägen och nu blev det mål. Det är väl först och främst hårt jobb som jag ska bidra med och det viktigaste är att laget vinner. Men utöver det är det väl mål och assist som är min roll, säger Liedberg.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar