Landslag

Seger i VM-genrepet: ”Går inte att spela så mycket bättre än vi gör då”

Seger till VM-genrepet mot guldutmanaren Finland efter att Sverige varit fullständigt överlägsna i den första perioden.

Sverige mot Finland. Sista genrepet inför VM med de två lag som förmodligen kommer att spela VM-final. Då visade Sverige direkt i första perioden vilka som är bäst.

– Vi rör oss bra, släpper boll snabbt och hotar i rätt ytor. Det är de små detaljerna som gör att vi få de bra avslutningslägena. Första perioden är klockren. Det går inte att spela så mycket bättre än vi gör då, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Svensk ledning med hela 5-0 efter den första perioden där Sverige var överlägsna Finland. Högt försvarsspel, bra bolltempo och fart under fötterna. Två mål av Cornelia Fjellstedt som till den här matchen flyttats upp ett steg i planen.

– Första perioden för vi jättebra. Finland hänger inte alls med och vi är fantastiskt bra. Det känns som vi var det hetaste laget på banan. Vi snackade mycket och hade bra rörelse och vilja. Vi ville nog ta lite revansch för igår när vi gick ner oss lite mot Tjeckien och det tycker jag vi visar, säger Cornelia Fjellstedt.

Den andra och tredje perioden blev jämnare. Mycket tack vare ett Finland ändrade om i sitt försvarspel och började spela mer man-man vilket ändrade matchbilden. Det i kombination med mer närkamper och ett tuffare spel gjorde att Sverige fantastiska spel från den första perioden kom av sig. Ställning 6-2 efter två perioder.

– Jag tycket att vi släpper till lite för mycket chanser. Det blir för mycket spel fram och tillbaka och vi måste försöka etablera mer spel som vi gjorde i den första perioden. Vi blir lite för stressade och slår för mycket chanspassningar istället för att etablera spelet, sa Iza Rydfjäll till Cmore.se efter två perioder.

Finland närmade sig ytterligare efter två mål i powerplay i den tredje perioden till 7-4. Närmare än så kom inte Finland och Sverige vinner kontrollerat VM-genrepet mot den största utmanaren till VM-guldet.

– Finland har något att fundera på som vanligt. Jag tycker att vi har visat senaste lägrena att vi är störst och bäst. De får fundera och vi får fortsätta utveckla det vi har redan, säger Fjellstedt.

TV: Se målen från matchen 

TV: Fjellstedt: ”Finland har lite att fundera på”

TV: Förbundskapten Andreas Lundmark: ”19 av 20 spelare klara”

All Star team
Målvakt: Tiltu Siltanen, Finland
Back: Stephanie Boberg, Sverige
Forward: Sofia Joelsson, Sverige

Damlandslagets resultat i helgen
Sverige-Schweiz 10-1
Sverige-Tjeckien 13-5
Sverige-Finland 7-4

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar