Foto: Per Wiklund
Landslag

Sverige obesegrade – Hattrick av Bäckstedt

Tre segrar och turneringsseger för U19-damlandslaget som om ett drygt halvår ska spela VM.

U19-damlandslaget visade hög klass i avslutningsmatchen av Euro Floorball Tour i Malmö och vann, spelmässigt överlägset över Finland med 8-3. Hattrick av både Ellen Bäckstedt och Moa Gustafsson.

Moa Gustafsson inledde Sveriges målskytte med att göra sitt första av tre mål i matchen. Trots ett stort spelmässigt övertag för Sverige var ställningen bara 1-0 efter den första perioden.

I den andra perioden fortsatte Sverige sitt fina offensiva spel och gick ifrån till en 6-1 ledning. Två av målen gjordes av Ellen Bäckstedt som längtat efter att få göra sitt första mål i landslagströjan.

– Jag har haft det lite motigt nu senaste så det var så himla skönt när jag satte första så jag bara skrek och jublade. Helt annan känsla i blåguld. Sjukt skönt och jag bara älskar det, säger Bäckstedt.

Spelmässigt gick tempot ner i den tredje perioden och Sverige kontrollerade sista 20 minuterna till seger både i matchen och i turneringen. 8-4 mot Schweiz, 11-6 mot Tjeckien och 8-3 mot Finland. En bra helg både resultat och spelmässigt för det U19-landslag som i maj ska spela VM.

– Jag tycker att vi kom ut som ett helt nytt lag. Vi har bättre go, står upp bättre i närkamper och lägger i en högre växel. Vi får det att fungera bättre idag, säger Cajsa Elm.

Vad tycker du om helgen i sin helhet?

– Vi ska vara nöjda. Det är första gången alla här spelar landskamp och då ska man vara nöjd med tre segrar. Jag tycker vi växte in i det mer och mer, säger Elm.

TV: Hattrick av Ellen Bäckstedt: ”Jag älskar det” 

TV: Se målen från matchen 

TV: Cajsa Elm summerar matchen

BILDEXTRA: Se de bästa bilderna från matchen

All Star team
Målvakt: Cornelia Palmér, Sverige
Back: Madeleine Karlsson, Sverige
Forward: Cajsa Elm, Sverige

U19-damernas resultat i helgen:
Sverige-Schweiz 8-3
Sverige-Tjeckien 11-6
Sverige-Finland 8-3

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar