Foto: Per Wiklund/Skärmavbild Cmore.se
Landslag

Anna Jakobssons VM-trupp

På fredag meddelar förbundskapten Andreas Lundmark sin VM-trupp. TV4:s expert Anna Jakobsson har sitt förslag på trupp klar.

VM närmar sig för damlandslaget och helgens seger i Euro Floorball Tour var sista matcherna inför VM. Tre segrar för den svenska laget och flertalet svar för förbundskapten Andreas Lundmark som efter söndagens match mot Finland konstaterade att han hade 19 av 20 spelare klara i VM-truppen. Ett trupp som presenteras på fredag.

TV4 kommer att sända VM med expertkommentatorn Anna Jakobsson på plats i Bratislava. Jakobsson som även kommenterade helgens EFT har sin trupp klar vilket hon presenterade i sändningen på Cmore.se:

Målvakter:
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK
Emelie Frisk, IKSU

Backar:
Stephanie Boberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Tschöp, Täby FC
Iza Rydfjäll, IKSU
Frida Norström IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK

– Några av de här är libro och några är i den offensiva backen som kommer upp. Men det här tycker jag är klockrent. Inga konstigheter att de här ska med, säger Jakobsson.

Forwards:
Amanda Delgado Johansson, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Adina Augustsson, Karlstad IBF
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Alice Granstedt, IKSU
Sofia Joelsson, IKSU
Johanna Hultgren, IKSU
Cornelia Fjellstedt. IKSU
Jennifer Stålhult, Täby FC
Emelie Wibron, IKSU
Sara Steen, Endre IF
Malin Andréason, KAIS Mora IF

En forwardsuppsättning som innebär att både Anna Moberg och Lisa Andebratt som var med under EFT lämnas utanför truppen.

– Någonstans har jag tyckt att Lundmark inte riktigt gett dem chansen under helgen heller och förmodligen hade han en ganska klar trupp redan innan. Han fick även de svaren han ville från Andréason, Stålhult och Augustsson med skadekänningar osv, säger Jakobsson i Cmore.ses sändning.

Noterbart är att Anna Jakobsson enbart tagit ut spelare som var med under helgens EFT och inte någon av de spelare som lämnat återbud p.g.a skador eller sjukdom såsom Louise Wickström, Jessika Eriksson, Therése Karlsson och Jonna Sjöberg.

– Jag vill inte ha med skadade spelare till VM utan jag tycker att dem som är skadade lämnar vi hemma och åker med friska spelare.

Förbundskapten Andreas Lundmark presenterar sin trupp på fredag och den 1 december spelar Sverige sin första match i VM.

TV: Lundmark: ”19 av 20 spelare klara” 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar