Foto: Fabian Trees, www.imagepower.ch
Landslag

”Kim Nilssons håll käften-turnering”

Kim Nilsson gav svar på tal i EFT efter kritiken om att han togs ut i truppen. Även förbundskapten Mikael Hill lyfter fram Kims insats när Hill själv tar upp frågan i senaste avsnittet av Plastpodden.

TV4:s expert Patrik Åman kritiserad uttagningen av Kim Nilsson inför Euro Floorball Tour.

– Jag kan inte begripa att han blir uttagen hela hela tiden i ett landslag som försöker bedriva elitverksamhet och där spelare strävar efter att vinna SM-guld men han harvar runt i Allsvenskan. Jag kan inte begripa i vart kravställningen är i ambitionen hos en spelare. Det är för mig en gåta att han blir uttagen. Jag tycker inte att det är längre försvarbart att ta ut honom, sa Patrik Åman i Plastpodden.

Väl på plats i Schweiz i EFT visade Kim Nilsson kvalitet och gjorde 5 mål i turneringen. I senaste avsnittet av Plastpodden vilket gästas av förbundskapten Mikael Hill tar Hill själv upp diskussionen om Kim Nilsson vara eller inte vara i landslaget.

– Jag tycker det vore jättekul om du följde upp Kim Nilsson snacket så varsågod, bjuder Hill in till i podden.

5 mål av Kim Nilsson i helgen som även blev historisk genom att vara första spelare att göra över 100 mål i landslaget. Var det en ”Håll käften-turnering” som Lars Lindberg utrycker det.

– Kim har ju en spets, framförallt offensivt.  Även om han har kvalitéer defensivt också så är det offensivt vi känner igen och har lärt känna Kim genom alla år. Han är ett hot med sin teknik och med sin räckvidd vilket är det han visar även här i helgen. Han spelar från start mot Finland och gör två mål i den matchen. Han börjar på bänken mot Tjeckien och kommer in efter halva matchen där han gör mål i första eller andra bytet. Han kommer då en mot en mot en mot en Tjeckisk back där han med sin stegisättning lurar den killen enormt med ett världsklassnummer. Sen gör han även två mot Schweiz och även om det inte räcker till vinst så visar han att han har den spetsen som räcker för landslaget, säger Hill i podcasten. 

TV: Se målet av Kim Nilsson här

Diskussionen fortsätter i podcasten och Mikael Hill välkomnar gärna debatt kring landslaget. Just gällande Kim Nilsson är hans vara eller inte vara i landslaget något dem har dialog kring.

– Vi pratar inte så mycket om vad andra tycker utan vi pratar mer om vad jag tycker och vad han tycker. Men visst har vi snackat om det och vi följde upp det under förra veckan. Jag försöker ha en kontinuerlig dialog med spelarna och det här är ju en stor fråga. Han förstår att det finns frågetecken kring det, säger Hill och utvecklar:

– Man kan inte döma generellt utan att kolla på de enskilda fallen. Men går det ner för mycket i kvalitet så vet både Kim och jag att det inte fungerar. Det är viktigt för honom att prestera i landslaget och det var skönt för honom att visa att han håller måttet fortfarande, säger Hill

Lyssna på hela diskussionen i Plastpodden 

TV: Se Kim Nilssons historiska mål 100 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar