Foto: Idrottsfoto
IK Sirius IBK

Siriusspelare på dubbellicens till Rosersberg

Niclas Johansson-Bräck som värvades till Sirius den här säsongen ansluter till Rosersberg på dubbellicens.

Inför årets säsongen värvade Sirius Niclas Johansson-Bräck från allsvenska Rotebro där han förra säsongen gjorde 17 mål och 5 assist. Speltiden i Sirius har varit knapp och han har endast varit registrerad på 3 SSL-matcher. Nu skrivs dubbellicens med division 1 klubben Rosersberg.

– En spelare vi haft på önskelistan länge, var med oss i Smögen inför förra året och han kom in i gänget direkt. En riktigt fin innebandyspelare med spetsegenskaper och med lika fina personliga egenskaper. Vi försökte hitta en lösning redan förra året men av försåtliga skäl var Rotebro då inte intresserade av att släppa sin guldklimp. Nu när han tillhör Sirius i Superligan har det blivit lite sparsamt med speltid vilket är förståeligt har vi haft en positiv dialog och nu blir detta en bra lösning för alla. Att han har kvalité för SSL finns det inget tvivel om, det tar dock kanske lite tid att växa in i kostymen, kommenterar Rosersbergs sportchef Fredrik Raschke, till Rosersbers hemsida.

21-årige backen ansluter direkt till Rosersberg och kan vara med och spela i helgens match mot Runsten.

– Jag tycker det är en proffsig förening som har tydliga mål att de vill upp i seriesystemet. Har följt laget sen jag var med i Smögen förra året. Det är ju ett väldigt ungt lag så jag hoppas jag kan bidra med den ”rutin” jag har. Varför det blev Rosers var för att de kom med en lösning som passade mig perfekt. Jag får fortfarande träna i Sirius och kämpa på där samtidigt som jag kan spela med Rosers på en hög nivå! Jag har haft en bra dialog där jag känner att detta kommer bli väldigt bra för alla, säger Johansson-Bäck.

Rosersberg ligger efter 6 spelade omgångar på tredje plats i tabellen med 12 inspelade poäng. 3 poäng efter serieledande Järfälla.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar