Foto: Michael Peter
Landslag

”Han gör det väldigt bra mot Schweiz”

Förbundskapten Mikael Hills syn på Gustav Fritzell och Jonathan Nilsson som debuterade i a-landslaget i helgens Euro Floorball Tour.

Två spelare fick göra debut i landslaget under den gångna helgens Euro Floorball Tour. Linköpings Gustav Fritzell som gjorde två mål och Helsingborgs Jonathan Nilsson. I senaste avsnittet av Plastpodden berättar Mikael Hill hur han ser på deras insats.

 

Gustav Fritzell: 

– Spelade mot Tjeckien och Schweiz. Hade väl framförallt en viktig del i den för dagen bästa femman mot Schweiz. De gör tre av våra fem mål. Är precis som jag sa en spelare som kan skapa lägen från lite andra håll än den traditionella sniperfickan. Han tar sig in i boxen och hittar lägen på insidan som är svåra att försvara sig mot. Han behövde väl en match på lördagen för att komma in i det mot Tjeckien men jag tycker han gör det väldigt bra mot Schweiz, säger Hill

TV Se Gustav Fritzells mål 

Jonathan Nilsson

– Jonathan Nilsson spelade matchen mot Finland och Tjeckien och bidrar med det man kan förvänta sig. Det är en ung kille som inte alls är prövad i det här sammanhanget innan. Han har väl två assist om jag inte minns fel i en femma som ska ligga lite mer på kontring. Han sköter sig väl godkänt skulle jag säga. Han visar att han har skills som håller för den här nivån. Behöver samla på sig mer erfarenhet och det kan man bara få av att spela de här matcherna, säger Hill.

Jonathan Nilsson själv är nöjd med sin insats.

– Jag tycker det gick väldigt bra. Jag är nöjd med helgen får jag ändå säg. För att vara min debut gör jag det bra. Gör pigga matcher liksom, så jag är ganska nöjd faktiskt, säger Jonathan Nilsson till 24kristianstad.se och fortsätter:

– Sen är det kanske lite mer spelet med boll. Det var en ganska utpräglad kontringsfemma jag spelade i, som vi gick ganska hårt på. Så det man kan utveckla är spelet med boll, längre anfall och att vara mer involverad i anfallen. Men det är nåt som kommer så småningom i så fall. Sett över att det var premiärhelg är jag faktiskt nöjd.

Lyssna på hela avsnittet av Plastpodden och vad Mikael Hill har att säga om den historiska första förlusten mot Schweiz. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar