Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Skadeproblem för Calebsson när Pixbo förväntar sig fullsatta läktare

När Pixbo Wallenstam tar emot Falun förväntas det bli lapp på luckan i Lisebergshallen. Lagkapten Daniel Calebsson ser dock ut att missa matchen.

Pixbo Wallenstam bjuder publiken på fritt inträde när regerande mästarna Falun kommer på besök till Lisebergshallen. En riktig publikmatch som lagkapten Daniel Calebsson ser ut att missa. Calebsson som även varit borta från spel de senaste två matcherna.

– Jag har problem med en hälsporre. Det är inget värre än så men det gör väldigt ont och tyvärr blir det värre av att spela. Vi har tagit det säkra före det osäkra och det finns ingen mirakelkur. Det finns lite olika teorier men vila och rehab är det som gäller. Jag testade inför Örebro men det kom tillbaka direkt, Calebsson.

När Calebsson är tillbaka i spel är osäkert men det ser inte ut att bli mot Falun.

– Det ser inte ut så i nuläget och det är svårt att sätta en prognos för det. Jag hade verkligen trott att det skulle snabbare. Hade det varit SM-final imorgon hade jag spelat men det finns ingen anledning att förvärra det nu.

Det märks tydligt på Calebsson att onsdagens match mot Falun är en match han egentligen inte vill missa. Lisebergshallen förväntas vara fullsatt då Pixbo bjuder på fritt inträde och ”enkronasmatch”.

– Det här matchen betyder mycket. Det är Pixbos synvinkel i perspektivet att vi har haft svårt att locka publik de senaste året. Det skulle vara en otrolig boost om det kommer mycket folk. Det blir roligt för de som är där också med bra match och mycket folk. Som spelare är det ju något extra med fullsatt på läktaren. När man spelade i landslaget fick man uppleva de matcherna och det är något extra. Jag saknar de matcherna och hade gärna varit med. Nu får det bli på bänken istället, säger Calebsson.

Även om hälsporren har hindrat spel så har lagkapten Calebsson varit med vid sidan av planen.

– Jag kommer vara med i båset på något sätt. Jag har inte pratat med Jonas om det blir som extraspelare eller på ledarposition men det gäller att dra sitt strå och bidra med det jag kan.

Fullsatt och serieledande Falun på besök. Ett Falun som ligger fem poäng före Pixbo i tabellen.

– Det är att bra läge att möta Falun. Vi kommer med gott självförtroende och har presterat över allas förväntan. Vi har en allt att vinna mentalitet och att då få möta regerande mästarna är inspirerande. Vi möter ju ett av världens bästa lag och vi måste prestera på topp.

Rutinerade Calebsson nämner själv en prestation av Pixbo som varit över allas förväntan. Något som nya tränare Jonas Eliasson även nämnt i tidigare intervjuer. Vad känner du för skillnad med Eliasson i båset?

– Skillnaden mot tidigare är väl att vi har fått in lite mer energi. Jonas är ju väldigt bra där då han är en energifylld person i sig. Samtidigt så är truppen kanske mer utformat efter det i år också. Spelarna är hungrigare och vi sliter mer för varandra.

Har din roll som lagkapten förändrats med Jonas som tränare?

– Det tycker jag inte. Jag har tryck på de här bitarna väldigt mycket tidigare år och varit frustrerad i att hur noga jag själv varit och hur mycket energi jag velat få fram så fanns det det folk som skiter i det. I år har folk börjat ta åt sig mer och det har gett extra energi till mig också. Det känns mer tacksamt att göra det när alla är med på det, avslutar Calebsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar