Örebro Kings

”Då kommer nämnden få jobba”

Örebros tränare Gabriel Brandberg om Jim Genbergs anmälan till Juridiska nämnden.

Örebros Jim Genberg anmäldes till Juridiska Nämnden efter en tackling på Växjös Victor Hansson när lagen möttes i onsdags. En tackling efter bara drygt två minuter in i matchen som vilken du kan se i spelaren ovan. Nu har Örebro och Jim Genberg fem dagar på sig att lämna ett yttrande.

– Vi har fått fram till den 21 november på oss att lämna ett svar på anmälan, och egentligen vill jag avvakta med att kommentera tills vi lämnat det. Men överlag tycker jag att det här är en typ av situation som händer lite då och då, och ska vi in i det träsket och början anmäla sådant här. Då kommer nämnden få jobba. Visst, låt nämnden granska det här, men jag hoppas att de lämnar det utan åtgärd, säger Gabriel Brandberg, huvudtränare i Örebro Innebandy till NA.se 

Själva situationen kommenterar Brandberg:

– Visst, Jim hade dålig tajming och kom in sent i situationen, men det finns inget uppsåt i det som händer, det är en olycklig situation. Och den här typen av smällar är något vi tränar på varje dag. Får man bollen på egen planhalva så kommer det smälla i ryggen, så är det bara. Det oturliga i det här fallet är att smällen kommer sent.

I matchen som Växjö vann med 7-2 utdelade domarna ingen utvisning utan Växjö fick frislag. Efter matchen rapporterade domaren händelsen vidare för videogranskning. Videogranskningsgruppen har sedan kommit fram till att anmäla Jim Genberg vidare till Juridiska nämnden som nu ska besluta om eventuella påföljder

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar