Örebro Kings

Juridiska nämndens beslut om Genbergs avstängning

Juridiska nämnden har fattat sitt beslut om avstängning för Örebros Jim Genberg efter incidenten i matchen mot Växjö.

Juridiska nämnden fattat beslut gällande Jim Genbergs avstängning. Genberg stängs av ytterligare en match och missar därmed onsdagens match borta mot Mullsjö.

Avstängningen kommer till efter den tackling Genberg utförde i matchen mot Växjö vilken du kan i spelaren ovan. En tackling drygt två minuter in i matchen där Växjö tilldömdes frislag. Efter matchen rapporterades incidenten vidare till videogranskningsgruppen som i sin tur anmälde till Juridiska nämnden. JN stängde då av Jim Genberg under utredning. En avstängning som gjorde att Genberg inte kunde vara med i lördagens match mot Linköping som Örebro förlorade med 6-3. Nu står det alltså klart att Genberg stängs av ytterligare en match. Totalt 2 matchers avstängning.

”Av vad som framgår av videomaterialet är det, utifrån uppgifterna i anmälan, i vart fall styrkt att Jim Genberg medvetet fullföljer en tackling mot en motspelare som har ryggen vänd mot honom själv. Agerandet är vårdslöst och innebär en förhöjd skaderisk eftersom motståndaren inte har någon möjlighet att kunna förutse tacklingen.

Jim Genberg har därmed gjort sig skyldig till otillbörligt uppträdande enligt 14 kap 2 § 7 punkten Riksidrottsförbundets stadgar.

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Jim Genbergs förseelse skall motsvara bestraffning i form av avstängning under viss tid motsvarande två (2) matcher beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället.”

– Det känns frustrerande, ärligt talat. Och då använder jag väldigt milda ord för att uttrycka vad jag känner, säger Örebro Innebandys tränare Gabriel Brandberg till na.se.

Det var på måndagseftermiddagen oklart om Örebro eller Jim Genberg kommer att överklaga beslutet. En överklagan som i så fall måste in senast under tisdagen för att kunna behandlas innan Örebros match mot Mullsjö på onsdag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar