Örebro Kings

”Det känns som ett lotteri”

Örebros tränare Gabriel Brandberg kommenterar Jim Genbergs avstängning.

Jim Genberg stängs av efter tacklingen i matchen mot Växjö. Ett beslut som gör Örebro Kings tränare Gabriel Brandberg rasar mot.

– Titta på Växjöspelaren (Johan Roos) som tacklade en Storvretaspelare (Jimmie Pettersson) så att han bröt nyckelbenet och blir borta från innebandyn i flera månader. Han fick matchstraff direkt och tre matchers avstängning. Jim får två matcher för en situation som bara ledde till ett frislag, där motspelaren spelade vidare i matchen. Hur ser bestraffningstrappan ut då, om det bara skiljer en match i avstängning mellan två så olika situationer? Det blir väldigt svårt att förhålla sig till en skala som ser ut så. Det känns som ett lotteri, säger Brandberg till Nerikes Allehanda.

Brandberg kommenterar vidare situationen och det faktum att det i matchen dömdes frislag. Först efter matchen rapporterade domarna vidare situationen till videogranskningsgruppen som valde att anmäla Genberg.

– Sedan kanske Jim skulle ha haft en utvisning för situationen, men domaren såg den och valde frislag. Sedan blir det ändå en anmälning i efterhand, trots att det inte är någon situation utanför spelet som gått under radarn, utan något som domarna sett: Om det är domarna själva som anmält så är det en supersågning av deras egen insats i matchen, och är det förbundets videogranskare som anmält så sågar ju de domarna. Och bara det här att man kan tipsa videogranskarna anonymt om situationer … Jag vill verkligen inte hamna i en sits där vi i klubbarna ska granska och tipsa och anmäla varandra. Innebandy ska avgöras på planen, säger Brandberg som utvecklar sitt resonemang än mer till NA.se.

LÄS MER: Läs Juridiska nämndens beslut och Genbergs anförande inför beslutet

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar