Örebro Kings

Genberg stängs av – Läs Genbergs anförande & nämndens beslut

Örebros Jim Genberg stängs av ytterligare en match efter tacklingen mot Växjös Victor Hansson och missar därmed onsdagens match mot Mullsjö.

Såsom vi tidigare rapporterat om stängs Örebros Jim Genberg av ytterligare en match efter tacklingen på Växjös Victor Hansson i matchen som spelades i onsdags. En avstängning på totalt två matcher varav lördagens match mot Linköping räknas in som den första då Genberg var avstängd under utredning. Genberg missar därmed onsdagens match mot Mullsjö.

Så här skriver nämnden om beslutet:

”Av vad som framgår av videomaterialet är det utifrån uppgifterna i anmälan i vart fall styrkt att Jim Genberg medvetet fullföljer en tackling mot en motspelare som har ryggen vänd mot honom själv. Agerandet är vårdslöst och innebär en förhöjd skaderisk eftersom motståndaren inte har någon möjlighet att kunna förutse tacklingen. 

Jim Genberg har därmed gjort sig skyldig till otillbörligt uppträdande enligt 14 kap 2 § 7 punkten i Riksidrottsförbundets stadgar. 

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Jim Genberg förseelse skall motsvara bestraffning i form av en avstängning under en viss tid motsvarande två (2) matcher beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället” 

Jim Genberg själv har i sitt uttalande till nämnden i huvudsak framför följande:

”Jim Genberg anför inledningsvis att domarnas bedömning under matcher ska påverka utfallet av videogranskningen. 

Gällande händelsen anför Jim Genberg vidare att han rör sig framåt och motspelaren, som nyss har spelat bollen, ser inte Genberg eftersom motspelare har ryggen mot honom. Motspelaren kunde inte förbereda sig för kroppskontakten och därför blir tajmingen olycklig då motspelare hamnar i obalans. Genberg menar att detta inte betyder att han gör något fel eftersom motspelaren hade bollen och på så sätt ska vara beredd för kroppskontakt. Sammanfattningsvis rör sig Genberg framåt och inte kunde bromsa helt. Videomaterialet visar även att Genberg försöker vrida kroppen för att undvika hård kroppskontakt. 

Om JN finner att Jim Genberg är skyldig till någon förseelse enligt Riksidrottsförbundets stadgar ska han som högst ådömas en tillrättavisning” 

Beslutet går att överklaga och överklagan ska i så fall vara inskickad under tisdagen för att eventuellt kunna ha effekt innan matchen mot Mullsjö som spelas på onsdagen.

LÄS MER: Örebros tränare Gabriel Brandberg: ”Det känns som ett lotteri”

Läs hela beslutet här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar