Foto: IFF/Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Debut för tjeckerna & Henriksson tillbaka i Pixbo

Båda Pixbos tjeckiska nyförvärv Ondřej Němeček och Marek Beneš finns med i truppen till kvällens match. Dessutom är Linus Henriksson tillbaka efter avstängningen.

Tidigare i veckan blev det klart att Pixbo genom sitt samarbetsavtal med en tjeckisk klubb kommer ha de unga tjeckiska landslagspelarna Ondřej Němeček och Marek Beneš på lån under fem veckor. I kvällens match mot AIK finns båda spelarna med och Marek Beneš tar plats i andrafemman.

– Det har sett väldigt bra ut på träningen. De har imponerat på mig. Både för deras ålder men också att de är vana med ett helt annat spel och tempo. De har verkligen visat framfötterna, säger Pixbos tränare Jonas Eliasson.

Tillbaka i Pixbo är även Linus Henriksson som varit avstängd i åtta matcher efter incidenten i matchen mot Växjö.

– Han är råtaggad idag. Får hoppas att han inte springer för mycket bara.

Vad betyder det för er? 

– Det är svårt att säga. Han har ju en känsla för mål och allt det där. Samtidigt har vi bra spelare i hela truppen som har levererat. Det som förändrar mest är väl att vi får ökad konkurrens och det är ju bra. Väldigt kul att han är tillbaka och det spetsar ju till vårt spel. Sen får se vi vart vi har honom, han har ju trots allt bara spelat 3 matcher.

Vad tror du om kvällens match mot AIK? 

– Det blir mer fart och fläng från båda lagen än ett mer uppställt spel. Det kommer nog bli en rolig innebandymatch för publiken. Vi vill ju gå framåt och det är ett lurigt underlag vilket gör att det är onödigt att rulla utan vi ska spela rakare på mål, avslutar Eliasson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar