Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Henriksson tillbaka som målskytt när Pixbo vände

Linus Henriksson tillbaka som målskytt efter avstängningen när Pixbo vände underläge till seger. Mycket tack vare ett bra boxplayspel.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
AIK
4 - 6(3-1, 0-4, 1-1)
Pixbo Wallenstam IBK

Linus Henriksson var tillbaka i Pixbo i matchen mot AIK efter sin 8 matchers långa avstängning. En match där AIK öppnade klart med en av säsongens bästa perioden och ledning 3-1 efter 20 minuter. 1 mål och 2 assist av Andreas Stefansson.

– Vi gör en bra förstaperiod. Framförallt Stefansson lina gör det riktigt bra men i andra blir vi helt stillastående. Det var det sämre jag sett och Pixbo vinner den välförtjänt, säger AIK:s Patrik Hagberg.

I andra perioden vände Pixbo matchen och tog ledningen med 5-3.

– Det är som natt och dag jämfört med första perioden. Vi gör mål nästan tre byten i rad. Det stärker oss som lag och det kan vi rulla vidare på sen trots att vi får massa utvisningar mot oss i dag så lyckat vi reda ut det till slut, säger Linus Henriksson.

En av målskyttarna var Linus Henriksson som gjorde Pixbos fjärde mål.

– Det var väldigt skönt. Det är en trasslig situationen och boller rinner ut till mig i slottet och jag blundar och sätter dit den, säger Henriksson om målet.

Efter ett tidigt mål i tredje av Max Wahlgren fick Pixbo kämpa hårt i boxplay för att behålla ledningen. Först fick Jens Milesson rött kort och matchstraff 2 efter ett strypgrepp i på AIK:s Alex Kjellbris.

TV: Se Milessons röda kort

Även Kjellbris visades ut två minuter och i det efterföljande spel 5 mot 4 reducerade AIK. Trots ytterligare ett powerplay kom inte AIK närmare och Pixbo vann med 6-4.

– Första perioden börjar vi riktigt risigt en kommer in i andra och visar att vi inte är så dåliga och vänder på steken och till slut så kämpar vi mest vilket är det som behövs här i Solnahallen, säger Henriksson.

Förlusten gör att AIK står kvar på 11 poäng efter 12 omgångar.

– Känslan är att när vi är bra så slår vi bra lag. Vi var nära att slå Mullsjö och vi kan när vi vill. Men är vi inte där så är vi knappt SSL. Är vi inte med så är vi dåliga. Vi har inte den jämnheten som topplag har. Vi hade en bra trend där. Idag var andra perioden dålig men i övrigt så var det ju bra, säger AIK:s lagkapten Patrik Hagberg.

TV: Linus Henriksson tillbaka efter avstängningen

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar