Pixbo Wallenstam IBK

”Självklart att jag inte skulle göra något sådant med mening”

Jens Milesson ser sin syn på händelsen där han fick matchstraff i matchen mot AIK.

Det var i torsdagens match mellan AIK och Pixbo som Pixbos Jens Milesson fick matchstraff efter en situation med AIK:s Alex Kjellbris vilken du kan se i spelaren ovan. En situation där aven Alex Kjellbris visades ut två minuter. Dagen efter kommenterar Milesson hur han upplever det som händer.

– Som jag upplever det så är det en situation vid sargen. Jag vet inte om det blir avblåst eller inte innan men spelet stannar upp och då börjar han dra i mig och håller fast både min arm och min klubba. Jag försöker komma loss och försöker puttar bort honom men då drar han mer. Vi tappar balansen och han faller bakåt och jag faller med över honom, säger Milesson.

Som det går att se på bilderna tar Milesson ett grepp om Kjellbris hals. Något som Kjellbris anser helt medvetet.

– Det är en annan sak om det är en olyckshändelse när man vänder sig om och en armbåge flyger upp, vad jag känner så är det här helt medvetet. Jag såg att någon skrev att han försöker hålla balansen och armen åker upp men han står fullt stadigt, jag tycker inte det fungerar som försvar, säger Kjellbris till Innebandymagazinet. 

Milesson själv är av annan åsikt. Hur ser du på att din hand greppar i övre bröstkort och på halsen? 

– Det är självklart att jag inte skulle göra något sådant med mening, det hade ju varit helt galet. Det är klart jag inte gör det. Att den kommer upp där är för att jag försöker hålla emot och knuffa ifrån när vi tappar balansen. Sedan ska den inte vara där. Väl i fallet så kan jag omöjligt göra något åt det och jag ramlar över, säger Milesson.

Hur ser du på att du fick matchstraff?

– Det stod i Sportbladet att jag tyckte matchstraffet var larvigt men det jag menade var att det ser larvigt ut på video. En sådan situation händer lite då och då och det är inget nytt att man krokar i. Sedan blir det olyckligt att det blir det här utfallet. Gällande matchstraffet så tycker jag att om domarna bedömer det som matchstraff så tar jag det. Då är det inget snack även om jag tycker att det inte hade behövt gå så långt i det läget, avslutar Milesson.

LÄS MER: Matchstraff efter strypgrepp

LÄS MER: Bilder från situationen  

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar