Foto: Eva Ohlström
IK Sirius IBK

”Ska göra allt för att ha en startplats”

Filip Eriksson blev under hösten uppflyttad till SSL-truppen och har under inledningen fått följa flertalet matcher från bänken vilket inte är särskilt förvånande med tanke på hans ålder.

– Ja så har det varit, skulle väll inte säga att man har varit ”ivrig” men man vill ju alltid spela såklart. Men såpass ung som jag är så ska man inte stressa framåt och sen måste man såklart förtjäna platsen, säger Eriksson till Ibnytt.

Sirius har under inledningen haft en oerhört tuff start på säsongen och hade inför torsdagens match mot Växjö enbart vunnit en match under full tid.

– Den största anledningen till att det har gått så tungt är för vi har släppt in så pass mycket mål, mest mål i hela SSL. Så försvarsspelet är det som vi har tränat på mest på sistone. Vi har gjort lite små justeringar och redan mot Växjö kändes det bättre så nu har vi nåt att bygga vidare på.

Första målet för Eriksson har dock redan kommit då han mot AIK i 13-8 förlusten, fick chansen att gå in och ta en straff som han förvaltade väl.

– Det var såklart jättekul, få gå in och känna på det lite.

Mot Växjö så fick Eriksson dock chansen från start för första gången den här säsongen.

– Ja det var en speciell känsla, även fast vi ligger där vi ligger i tabellen var känslan i laget positiv. Vi startade matchen bra men fick inte in bollen i första perioden. Vi har några dippar i matchen men överlag tycker jag vi gör en bra match och vinner rättvist.

Inte nog med att han fick chansen att spela, han kastades direkt in i förstafemman tillsammans med Dan Johansson och Johan Eriksson.

– Det är inga jag matchat eller tränat med förut, vi fick en träning tillsammans innan Växjö matchen. Men det är rutinerade spelare så de hjälpte mig bra under hela matchen. Vi har chanser men är inte tillräckligt distinkta. Dan Johansson är en fantastisk passningsspelare och Johan Eriksson otroligt skott så vi kompletterar varandra bra. Hoppas på större utdelning mot Jönköping.

Mot Växjö så blev den första perioden mållös, där den andra dock slutade 4-2 till blåsvart och islossningen blev total.

– Som jag var inne på lite innan skapar vi väldigt mycket i första men får inte in bollen. Andra perioden är lite jämnare men vi har bättre utdelning samtidigt som Hampus Bodin spikar igen. Vi leder rättvist med 4-2 efter två perioder.

I den sista så kunde Sirius vara effektiva i bland annat powerplay och man vann till sist matchen med 6-4 vilket gav laget extremt viktiga poäng. Eriksson hann även med att skriva in sig i utvisningsprotokollet då han fick sitta av en tvåa för ”för många spelare på planen”.

– Ja precis, otroligt skön krigarseger där alla sliter i 60 minuter. Nu har vi något att bygga vidare på efter en bra prestation. Haha inget som jag var inblandad i, men jag är ingen boxplay specialist så jag tog den.

Hur nöjd var du med din egen insats?

– Måste ändå säga att jag är nöjd för att vara första starten, Växjö är ett löpstarkt och fysiskt lag så det gäller att man är med. Ska göra allt för att ha en startplats men konkurrensen är hård så det gäller att man presterar sen är det att bidra offensivt och jobba hårt i försvarsspelet.

Eriksson kommer få chansen från start igen mot Jönköping under lördagen och om man ser till serien överlag så är Malte Lundmark en annan 01:a som fått förtroende i Falun. Vem kan bli näst på tur tro?

– Jag tror att det kan bli Emil Kalentun från Falun, han har varit nära på att få speltid vet jag. En riktig brunkare som bara går in och kör och som även har kvalité framåt, avslutar Eriksson.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar