Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

KLART: Han tar över Örebro

Tidigare under måndagen meddelade Örebro att de bryter med tränare Gabriel Brandberg. Nu är en av två ersättare klar.

Tidigare under måndagen meddelade Örebro Kings att de bryter avtalet med huvudtränare Gabriel Brandberg.

– Tyvärr har inte samarbetet fungerat så som Örebro Kings önskat, därför har vi nått fram till denna överenskommelse att avsluta uppdraget med Gabriel, säger IBF Örebros klubbchef Erik Eskils i ett pressmeddelande.

I det beslutet fick även assisterande tränare Marcus Karlsson lämna.

– Tanken är att ge den nya lagledningen chansen att börja på ett oskrivet blad, säger Erik Eskils, och fortsätter:

– Vår förhoppning är att kunna presentera en ny lagledning inom kort.

Inom kort blev redan på måndagskvällen då en av två tänkta tränare är klara. Det är förra säsongens succétränare Marco Juuska som kom in under slutet av förra säsongen och ledde laget upp i SSL som kommer tillbaka.

– När vi gick upp fick Marco Juuska frågan om att fortsätta, men han var inte i en position då att tacka ja. Nu har saker förändrats sedan dess, och han är både beredd att och vill väldigt gärna fortsätta det arbete han gjorde med laget i fjol, säger Erik Eskils till Nerikes-Allehanda.

Planen är att Juuska ska kompletteras med ytterligare en tränare och deras fokus kommer vara att få ordning på Örebros försvarsspel.

– Om vi inför säsongen fått möjligheten att stå med 13 poäng efter 13 matcher så hade vi tagit det rakt av. Problemet som vi ser det är att vi inte presterat ett spel som vi tror håller över en hel säsong. Vi började bra resultatmässigt, men redan då insåg vi att det skulle bli tufft att fortsätta ta poäng när de andra lagen scoutat oss. Vi har en väldigt bra offensiv spets, men den klarar inte att bära laget när det läcker bakåt. Vi måste sätta ett bättre försvarsspel, och där tror vi att Marco är mannen att göra det jobbet, säger Eskils.

Juuska gjorde sin första träning med laget under måndagskvällen. Örebro lägger i nuläget 11:a i serien med 13 inspelade poäng. 3 poäng före Sirius på nedflyttningsplats. Uppåt i tabellen är det 6 poäng till slutspelsplats. Vilka som nu kommer att träna laget är i nuläget oklart.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar