Foto: Per Wiklund
Landslag

”Förr pekade jag med hela handen”

Åsa Karlsson är ny förbundskapten för damlandslaget.

Ny förbundskapten efter Andreas Lundmark blir assisterande förbundskapten Åsa Karlsson.

– Åsa Karlsson är en vinnare med en enorm passion till vår idrott och ett stort driv för utveckling vilket är själva fundamentet i vår landslagsverksamhet. Det är ett naturligt steg att Åsa nu får leda världens bästa innebandylandslag, säger landslagschefen Joakim Lindström i ett pressmeddelande.

Åsa Karlsson själv kommenterar den nya rollen:

– Det känns jättekul och ärofyllt. Jag ser fram emot att utveckla innebandyn och landslaget. Det blir en härlig utmaning.

Meritlistan för Karlsson är lång och välfylld både som spelare och ledare.Som spelare har Karlsson 7 SM-guld, 3 Europa Cup-guld, 1 EM-guld, 1 VM-guld. Som ledare har hon varit assisterande förbundskapten till Andreas Lundmark mellan 2013-2017 och även tidigare 2001-2005 till Kristina Landgren. Karlsson var även förbundskapten för U19-landslaget mellan 2012-2016.

– Jag har gjort en resa från en auktoritär spelare och ledare till att vara mer lyhörd. Förr pekade jag med hela handen och presenterade lösningar medan jag nu blivit en mer demokratisk ledare som tar till mig av andras åsikter. Det är viktigt med delaktighet och att ta vara på samtligas kunskaper i ett ledarteam. Jag anser att jag är lyhörd, har en stor och bred kunskap om innebandy samt är ständigt nyfiken på att utvecklas.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar