Foto: Per Wiklund
Grupp B

Genomgång Grupp B

Sveriges grupp B där de självklara favoriterna är regerande världsmästarna Sverige. Största utmanare till gruppsegern är Schweiz och matchen länderna emellan blir en nyckelmatch inför slutspelet. Vinnaren kommer med största sannolikhet att slippa möta Finland i semifinal. Utöver dessa två toppnationer återfinns även Polen och Tyskland i grupp B.

Tyskland
Det tyska landslaget kommer till VM med förlust i de tre senaste landskamperna. I förra VM slutade Tyskland 6:a och för återupprepa den bedriften måste nyckelspelarna Franziska Kuhlmann, Katja Timmel och Lisa Entelmann prestera. Yngst i den tyska laget är 17-åriga Elena Broker med fem landskamper på meritlistan.

Sverige
Det svenska landslaget kommer till VM med en otroligt stark trupp med 9 debutanter. Yngst i det svenska laget är Alice Granstedt som är en av nio spelare från IKSU. Förväntningarna är höga på att Sverige ska försvara VM-guldet. Senast Sverige inte vann VM var 2005 då Schweiz vann. Sverige som kommer till VM med tre segrar från senaste EFT.

Schweiz
Utmanare till gruppsegern är Schweiz som i våras lyckades spela 4-4 mot Sverige. Ett Schweiz där Corin Rüttimann är tillbaka efter skada vilket är oerhört viktigt om laget ska ta sig till final. Viktig spelare är även Michelle Wiki som leder den schweiziska poängligan överlägset med ett snitt på över 4 poäng per match.

Polen
I Polen hittar vi IKSU:s Malgorzata Pazio som är lagets viktigaste spelare. Ett Polen som i förra VM slutade på sjunde plats och kommer till VM med två segrar och en förlust på de tre senaste landskamperna varav en av matcherna var en knapp förlust med 4-5 mot Norge.

Matcher:
1/12 15:00. Tyskland-Sverige
2/12 13:30. Schweiz-Polen
3/12 15:30. Tyskland-Schweiz
3/12 18:10. Sverige-Polen
4/12 11:30. Polen-Tyskland
4/12 15:40. Sverige-Schweiz

Webbsändningar

LÄS MER: Genomgång Sverige

LÄS MER: Sveriges trupp – Spelare för spelare

LÄS MER: Anna Wijk ska leda laget till nytt guld

TV: Anna Wijk: ”Vi känns redo”

TV: ”Det är ingenting i princip som kan stoppa oss” 

TV: ”Ska bli det bästa VM ett landslag har gjort”

LÄS MER: Genomgång Schweiz

LÄS MER: Schweiz stjärna Corin Rüttmann: ”Behövs verkligen en superinsats”

LÄS MER: Genomgång Polen

LÄS MER: Polens stjärna Malgorzata Pazio: ”Vi är ett kontringslag”

LÄS MER: Genomgång Tyskland

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar