Foto: Per WIklund
AIK IBF

Parsjö-Tegnér straffräddare igen: ”Ganska fantasilöst”

Dalen kvitterade med sju sekunder kvar och sedan stängde Måns Parsjö-Tegnér igen på straffarna. – Jag kände redan efter första straffen att han hade en grej. Efter det var det ganska fantasilöst, säger Måns Parsjö Tegnér.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBK Dalen
5 - 4(0-1, 2-2, 2-1,0-0,1-0)
AIK

Dalen hämtande upp underläge mot AIK och kvitterade med sju sekunder kvar. Mållöst i förlängningen skapade ett straffavgörande där Dalens målvakt Måns Parsjö-Tegnér stängde igen.

– Jag kände redan efter första straffen att han hade en grej. Efter det var det ganska fantasilöst. Det blir lite så när det är samma straffskytt. Har man slagit sin one-thing så blir de efterföljande lika. Där kan jag som målvakt stjäla mycket självförtroende, säger Måns Parsjö-Tegnér.

Du såg oerhört trygg och säker ut. Hur påläst var du? 

– Allt som oftast brukar jag ha någon koll på vad de brukar ha för grundidé. Vissa har ju en one-thing-only eller två kanske. Men när det är spelare som Gidske (Daniel Gidske, Mullsjö AIS) eller Mika Kohonen (FC Helsingborg) då får man det lite jobbigare då de är mångfaciterade. Då får jag mer följa med och agera efter vad som händer.

Det här säsongen har Dalen med Parsjö-Tegner förlorad en straffläggning, den mot just Daniel Gidske och Mullsjö. Dalen med Parsjö-Tegner har också vunnit två straffläggningar mot Höllviken och AIK.

– Det är något jag gillar. Jag har alltid varit bra på det och det började egentligen redan i Falun när jag fick börja stå på straffar. Sedan slog vi ju ut Växjö på straffar och genom sådana grejer så bygger man upp ett självförtroende. Jag utgår alltid från att jag kommer vinna när det blir straffar.

Parsjö-Tegnér har inte exakta siffran på hur många straffräddningar han än så länge har i år, men det är cirka 10 av 15 stycken. I det här fallet blev det helt avgörande för Dalen att få med sig 2 poäng.

– Matchen var ganska tempofattig, framförallt i början. Vi hade en ganska blek insats på många sätt. Jätteskönt att vi kunde kvittera och det var viktigt för oss. Serien börjar ju skikta sig i tabellen och bli uppdelat vid slutspelsstrecket. Vill göra rum neråt och kunna fokusera på att jobba oss uppåt. Även om det går lite knackigt just nu så har vi lyckats ta poäng. Fortsätter vi att inte förlora så är man med uppåt, avslutar Måns Parsjö-Tegnér.

TV: Se straffavgörandet här 

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar