Foto: Jerry Gray
Örebro Kings

Örebros nya tränarduo komplett

Örebros nya ledarstab är komplett när Jonas Eriksson blir assisterande tränare till Marco Juuska.

Örebro sparkade tidigare i veckan Gabriel Brandberg som huvudtränare och Markus Karlsson som assisterande tränare. Nygamla tränare Marco Juuska som förde upp Örebro till SSL blev ny huvudtränare och det meddelades att Örebro skulle få in ytterligare en person i ledarstaben. Nu är det klart att Juuska kommer att få hjälp i båset av Jonas Eriksson som blir assisterande tränare.

– Det känns grymt kul och väldigt spännande! Är väldigt spänd på att få hjälpa killarna i laget att utvecklas som individer samtidigt som laget utvecklas. Ska bli väldigt kul att få jobba tillsammans med Marco Juuska, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Eriksson som vet vad han vill bidra med i sin nya roll.

– Marco är ju en mycket duktig och kompetent tränare vill jag först säga. Jag tror ändå att jag är den som är mer aktiv i båset exempelvis. Då jag är assisterande innebär det att jag ska agera bollplank till Marco. Sen är det klart att med min spelarbakgrund hoppas jag kunna hjälpa en del killar i laget att utveckla sig själva i takt med att laget som helhet utveckla, säger Eriksson till Örebros hemsida. 

Jonas Eriksson har en fin meritlista som spelare med 2 VM-guld och 38 landskamper.

– Vi är väldigt glada över att vi så snabbt kunnat presentera en mycket slagkraftig tränarstab. Jonas är ju en av Örebros och även Sveriges största innebandylegendarer. Vi är väldigt glada över att han valt att jobba med oss, kommenterar Örebros Klubbchef Erik Eskils.

På söndag möter Örebro Storvreta vilket blir första matchen för den nya ledarstaben.

– Det har varit en bra vecka där vi börjat jobba med att komma ur vår komfortzon och spela med mer tempo. Jag har fått bra svar från laget och de höjer både aktiviteten och självförtroendet mentalt, säger Marco Juuska.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar